Ontmoet de Dutch Don't Dance Division-dansers van dit jaar

Vanaf de zomer 2019 voegt zich een vijftal nieuwe dansers en danseressen zich bij de Dutch Don’t Dance Division, ook wel DeDDDD genoemd. Met de zeven andere dansers maken zij het gezelschap voor dit seizoen compleet.

De nieuwe aanwinsten van DeDDDD

Binnenkort stellen de dansers van DeDDDD zich voor via video’s op YouTube. Deze zijn gemaakt door Tim Benschop. Tot die tijd is dit wat we over de dansers weten:

Garance Vignes
Garance is tweedejaars student aan de Paris Marais Dance school ballet en Contemporary-Graham. Naast danseres is de Franse ook model. Sinds kort danst ze mee met DeDDDD.

Théo Vanpoperinghe
Théo danst al zijn hele leven lang. Een tijdje zat hij bij het Franse Ballet du Nord. Hij droomt van dansen bij het New York City Ballet, maar nu mag hij eerst meedansen bij de Dutch Don’t Dance Division.

Noa Siluvangi
Noa was een klasgenoot van Théo. Ze kenden elkaar van het Rudra Bejart, een dansschool in Zwitserland. Noa danst nu bij de Dutch Don’t Dance Division.

Victoria Ornella Pesce
In 2014 stond ze in de halve finale van Youth American Grand Prix Ballet in de VS. Dat is een wedstrijd tussen allerlei balletprofessionals van over de hele wereld.

Marie Ramet
Marie studeerde op het conservatorium in Lille. Vervolgens werd ze aangenomen op Cannes Jeune Ballet Rosella Hightower. Sinds kort danst ze mee met DeDDDD.

De andere dansers van DeDDDD

Atias Gindroz
Atias is 22 jaar oud. Hij zit inmiddels al een jaar bij DeDDDD. Voordat hij naar Nederland kwam, heeft hij in Lyon gestudeerd. Atias heeft Zwitserse, Zweedse en Indonesische roots.

Edoardo Privitera
Edoardo heeft al behoorlijk wat ervaring. De twintigjarige danser danst al vanaf zijn vijfde levensjaar. In 2016 deed hij mee aan het tv-programma Italia’s Got Talent, waar hij de halve finale haalde.

Deborah Capotorto
Net als Edoardo komt Deborah uit Italië. Ze is twintig jaar. Ze is al vanaf 2017 bij DeDDDD, maar heeft daarvoor in Zwitserland gedanst.

Clément Coudry-Herlin
De Franse Clément is 21 jaar oud. Hij studeerde aan het conservatorium en is inmiddels al een jaar bij de Dutch Don’t Dance Division.

Iyamilé Ramos Gonzáles
Iyamilé is 22 jaar oud en is al vanaf mei 2017 bij DeDDDD. Ze komt uit Las Palmas de Gran Canaria. Ze speelde in de korte film “Guion” van productiehuis Amani.

Maia Jadue
Maia begon in Vancouver met dansen. Ze komt uit Engeland en is 22 jaar.

Bastien Calef
De twintig-jarige Bastien komt uit Frankrijk. Hij heeft in Zwitserland gedanst, maar is nu al vanaf 2018 bij de Dutch Don’t Dance Division.

DeDDDD

De Dutch Don’t Dance Division is in 1996 opgericht door artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart. Ze vernoemden hun gezelschap naar een lied uit de musical Foxtrot van Annie M.G. Schmidt. DeDDDD staat bekend om taboebrekende opvattingen en voorstellingen. Zo wordt er regelmatig samengewerkt met amateurs, studenten en dansers van alle leeftijden. Ook gaat DeDDDD verder dan alleen dans: voor de nieuwe kerstvoorstelling A Christmas Carol gaat DeDDDD in zee met een groep zangers. Geïnteresseerde dansers kunnen zich inschrijven via deze link.

Na zeven keer De Notenkraker te hebben gedanst, werd er vorig jaar gekozen voor een nieuwe show: Alice in Winter Wonderland. Dit jaar is A Christmas Carol aan de beurt: naar het beroemde boek van Charles Dickens over de norse Ebenezer Scrooge en de kerstgeesten.

Inmiddels is de Dutch Don’t Dance Division gevormd naar een talentontwikkelingstraject, waarin jonge dansers klaargestoomd worden voor het professionele werkveld.

Meer inspiratie