modern bruises voorstelling natuur amsterdam

One to watch: dansgroep Modern Bruises

Modern Bruises is een Amsterdamse groep van twaalf amateurdansers van verschillende nationaliteiten en achtergronden. Ze worden gedreven door  hun nieuwsgierigheid, passie en liefde voor dans. In plaats van alleen te focussen op techniek en esthetiek is bij Modern Bruises dans een manier van connectie en communicatie.

Subsidie voor Modern Bruises

Athina Liakopoulou is  de verbindende factor en oprichtster van de groep. Zij heeft de verschillende dansers van Modern Bruises samen gebracht. Deze zomer heeft Modern Bruises voor het eerst subsidie gekregen. Met de ondersteuning van het Amsterdams Fonds voor de Kunst kunnen ze nieuwe voorstellingen maken voor een groter publiek. Een collectief proces, waarin alle dansers een stem hebben.

Een daarvan is Urban Roots, een voorstelling door Sara Europaeus. Europaeus was eerst een onderdeel van Modern Bruises en volgt nu een dansopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Urban Roots gaat over de relatie tussen mens en de natuur. Wat als de natuur ons vanuit onszelf over zou nemen?

De andere voorstelling is Primal van Klevis Elmazaj. Primal gaat over wat er zou gebeuren als de aarde op is en niets meer biedt voor de mens. Start de mens een nieuwe maatschappij of zal ze overleven als individu?

Op 2 november worden de twee voorstellingen opgevoerd in Crea. Op 8 december worden de dansen nogmaals getoond in het Amsterdams Theaterhuis.

Meer inspiratie