Dans

Oekraïnse Opera & Ballet presenteren Carmina Burmana: vanaf 16 mei in de bioscoop

Laat je betoveren door de tijdloze schoonheid en prachtige melodieën van Carl Orff's meesterwerk, Carmina Burana, zoals je het nog nooit eerder hebt ervaren! Nederlandse choreograaf Gerard Mosterd vertaalde het wereldberoemde spektakel samen met het Oekraïense Opera & Ballet tot een adembenemend balletstuk. Vorig jaar toerden ze daarmee met groot succes door de Nederlandse theaters. Met stersolisten Alina Tkachuk, Bohdan Panchenko en Oleksandr Prokopovych in de hoofdrollen. Vanaf 16 mei is de voorstelling ook in de bioscoop te zien, en wij mogen kaarten weggeven!

Impact van de oorlog

Deze uitvoering is in 2023 in Nederland opgenomen, te midden van de oorlog in Oekraïne. De impact hiervan voel je terug in de dramatische en expressieve visualisatie van de choreografie en de intensiteit van het orkest. Gerard Mosterd: “Bij het publiek vloeiden tijdens het zingen ook tranen en onder de dansers was de ontroering gigantisch. Zijn staan ver van hun land op het podium, om te laten zien dat Oekraïne het recht heeft Oekraïne te zijn.”

4k en Dolby Atmos

Vanaf 16 mei is deze meeslepende voorstelling volledig in 4K en Dolby Atmos te zien in bioscopen door het hele land. Heb je Carmina Burana altijd al van dichterbij dan de eerste rij willen beleven? Koop nu je kaartje of doe mee aan onze winactie.

Dans

★★★★★ “De tijdloosheid van het verhaal, de muziek en de zang, nu in combinatie met schitterende choreografieën, maakt deze registratie toegankelijk voor een groot publiek.” - Theaterparadijs

“Carmina Burana uit Odessa roept op tot leven. Ook artistiek staat het resultaat als een huis op het toneel.” - Theaterkrant

“Carmina Burana uit Odessa is een fraai spektakel.” - Place de l'Opera

 

Meer inspiratie