Het Nationale Ballet Oekraïense fotograaf

Oekraïense fotograaf Marta Syrko maakt affichebeelden voor Nationale Opera & Ballet

De Oekraïense fotograaf Marta Syrko creëerde voor het seizoen 2022/2023 alle affichebeelden van de opera- en balletproducties. De beelden van voorstellingen die nu te zien zijn in Nationale Opera & Ballet, waaronder de opera Carmen en het ballet programma Shadows, zijn al zichtbaar buiten op straat en online. In totaal maakte Syrko 21 kunstwerken. 

Nationale Opera & Ballet benaderde Syrko naar aanleiding van een interview met haar in het Parool. In april kwam zij vanuit Lviv naar Amsterdam om met Art for Ukraine geld in te zamelen voor haar geboorteland. Sindsdien is zij in Nederland gebleven.

 

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Over Marta Syrko

Marta Syrko werd geboren in Lviv, waar zij later kunstgeschiedenis en -theorie studeerde aan de plaatselijke kunstacademie. De kennis van kleur, compositie en esthetiek die zij daar opdeed, werd later gebruikt voor het creëren van haar unieke stijl van fotograferen. 

Marta heeft inspiratie gezocht in de natuur ver buiten de inheemse Oekraïense landschappen, maar de studio waarin zij werkt is altijd het centrum van haar werk geweest. Hier speelt ze met licht en vult ze het met illusies gecreëerd met spiegels, bloemen, rook en water. De afgelopen tien jaar heeft Marta haar werk gepresenteerd in Parijs, Londen, Arles en Linz. De fotograaf is momenteel gevestigd in Amsterdam waar zij haar nieuwe projecten ontwikkelt, waaronder de affichebeelden voor Nationale Opera & Ballet. Deze en andere werken van haar zijn te zien bij Frenchmen Gallery. 

Bekijk hier de behind the scenes:

Meer inspiratie