Nieuw dansprogramma Dance Dance Dance gaat zaterdag van start op RTL 4

Dansen in bekende videoclips, dat is waar het nieuwe dansprogramma Dance Dance Dance om draait. Vanaf 5 september is wekelijks te zien hoe vijf bekende Nederlanders samen met hun partner de choreografieën uit muziekclips van onder andere Michael Jackson en Madonna uitvoeren. Het nieuwe paradepaardje van RTL 4 voegt hier nog meer spektakel aan toe door het gebruik van videotechnieken als augmented reality. Hierdoor lijkt het net alsof de BN’ers daadwerkelijk in een videoclip dansen. 

Maar dansen als een pro gaat natuurlijk niet vanzelf. Maandenlange voorbereiding, keihard trainen en helse spierpijnen waren het lot van de vijf deelnemende koppels.De participanten zijn Humberto Tan met zijn dochter Julia, GTST-actrice Pip Pellens met haar vriend Pim Wessels, voormalig SYTYCD-jurylid Euvghenia Parakhina met haar partner Jeroen Jorna, Moordvrouw-actrice Fockeline Ouwerkerk en acteur Achmed Akkabi en Sylvana Simons met haar neef Regillio Denswil.

Met twee grote liefdes op één podium

Humberto Tan beaamt dat het moeilijker is dan het eruit ziet: “Het is zo leuk om te doen. Dansen ziet er soms eenvoudig uit, maar pas als je zelf zo’n choreografie moet uitvoeren, snap je hoeveel energie en kracht het allemaal kost.” Euvghenia Parakhina is de enige deelnemer met een professionele achtergrond in dans. De voormalig ballroomdanseres geeft toe dat de druk vanwege haar voorgeschiedenis best hoog lag. “Geen ander jurylid durfde erin te stappen, maar ik vond dit zo’n gaaf project dat ik per se mee wilde doen. Met mijn twee grote liefdes op één podium staan, zo’n kans krijg ik nooit meer.”

Audities voor BN’ers

Het niveau ligt hoog. In Dance Dance Dance is alleen plek voor BN’ers die stuk voor stuk écht kunnen dansen. Artistiek leider van de show Timor Steffens benadrukt dit: “Voor dit programma zochten we deelnemers die werkelijk iets kunnen. We hebben niet voor niets zelfs audities gehouden. Ik heb ze zien groeien naar een heel hoog niveau.”

Ook de jury bestaat uit niet de minsten. Eerste solist van het Nationale Ballet Igoné de Jongh vormt samen met Dan Karaty en Timor Steffens de jury.  Chantal Janzen en Jandino Asporaat nemen de presentatie van het dansspektakel op zich. Zoals het een echte talentenjacht betaamt is er ook nog prijzengeld te verdelen. De winnaar mag 100.000 euro schenken aan een zelf te kiezen goed doel.

Meer inspiratie