NDTV presenteert twee dansfilms. Still uit film She Remembers

NDTV presenteert twee filmpremières ter afsluiting van 60-jarige jubileumseizoen

Op woensdag 15 juli gaan er, ter feestelijke afsluiting van het 60-jarige jubileumseizoen, twee films in première: Standby van Paul Lightfoot en She Remembers van Sol León. De huischoreografen creëerden na aanleiding van hun afscheid, in samenwerking met de dansers van NDT 1 en NDT 2, twee wereldpremières die zijn vastgelegd op film. Deze films zijn tot 10 augustus gratis te zien via NDTV en het NDT YouTube kanaal. 


Standby - Paul Lightfoot

De titel slaat terug op de cue die wordt gebruikt om aan de artiesten duidelijk te maken dat de voorstelling op het punt staat om te beginnen. Het werk is opgedragen aan alle 42 dansers die in seizoen 2019-2020 op het podium hebben mogen staan. Het is een groot en fysiek werk wat is geïnspireerd op en gedicteerd door de regels van de sociale afstand. Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van muziek die is geschreven door de Deense componist Knudgåre Riisager. Standby geeft een grillige kijk op hoe NDT de klassieke techniek gebruikt in combinatie met hun eigen unieke huisstijl.

She Remembers – Sol León

In deze film wordt er een intieme en poëtische wereld genaamd She Remembers gecreëerd. De cast in deze film bestaat uit vijf artiesten die hun carrière bij NDT zullen beëindigen en aan het einde van het seizoen zullen vertrekken bij NDT. Het werk is geïnspireerd door een oceaan van herinneringen en de schoonheid van transformatie. De dans zal worden uitgevoerd op muziek van Georg Friedrich Händel en Max Richter. 

Wil je meer weten over de films? Kijk dan hier

Meer inspiratie