Young Patrons Gala

Nationale Opera & Ballet werkt samen met Vogue NL voor Young Patrons Gala 2024: ''Een viering van creativiteit, cultuur en jong talent''

Op zaterdag 8 juni 2024 viert Het Nationale Opera & Ballet jong talent tijdens een nieuwe editie van het International Young Patrons Gala. Dit jaar wordt het event vertegenwoordigd door vier ambassadeurs, elk een talent in zijn of haar vakgebied: Quinty Misiedjan, presentatrice, podcastmaker en content creator. Presentator, fotograaf, journalist en podcastmaker Stijn de Vries. Vanuit Nationale Opera & Ballet zijn de talenten Martina Myskohlid, mezzosopraan bij de Nationale Opera Studio, en Alexander Álvarez Silvestre, balletdanser bij de Junior Company, verbonden aan het evenement. Door ambassadeurs van aansluitende creatieve velden aan het event te verbinden geeft Nationale Opera en Ballet invulling aan de doelstelling om een jong en divers publiek te bereiken. Dit jaar is Vogue NL exclusieve mediapartner van het gala.

Talent omarmen

De vier ambassadeurs zijn trots op hun betrokkenheid bij deze culturele avond. “Ik vind het tof om Ambassadeur van het YPC gala te mogen zijn,'' vertelt Quinty Misiedjan. ''Juist omdat het de initiatieven als deze waren, die mij als jonge creatieveling mijn eigen talenten lieten uitvogelen, ontwikkelen en omarmen”. Stijn de Vries benadrukt dat hij het een eer vindt om ambassadeur te mogen zijn. ‘’Het is een viering van creativiteit, cultuur, jong talent. Van opera en ballet.’’ 

Er zijn ook twee dansers betrokken als ambassadeur. Martina Myskohlid: "Toetreden tot De Nationale Opera Studio heeft me de kans gegeven om me te concentreren op het onthullen van de extremen van een rol, zowel dramatisch als vocaal, door de talrijke kansen die ik tot nu toe met het gezelschap heb gehad." Alexander Álvarez Silvestre: “Ik weet dat ik wil dansen en de Junior Company heeft me de tijd gegeven om erachter te komen wat voor danser ik wil worden."

Mandy Woelkens, hoofdredacteur LINDA. meiden, is dit jaar de host van het International Young Patrons Gala. Woelkens is naast hoofdredacteur ook presentator, auteur en content creator. 

International Young Patrons Gala 

Tijdens deze jaarlijkse culturele avond zet de Young Patrons Circle, De Nationale Opera Studio en Junior Company van Nationale Opera & Ballet in de spotlight. Dit event is samengesteld uit pop-up optredens in de foyer en een feestelijk zaalprogramma met optredens van onder andere De Nationale Opera Studio en Junior Company. De avond wordt afgesloten met een feest in de foyer. De Young Patrons Circle is een groep jonge donateurs die bijdragen aan de richting en toekomst van Nationale Opera & Ballet. 

Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

Meer inspiratie