Cats de musical

Musical CATS voor het eerst in Engelse versie naar Nederland

Dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat Cats voor het eerst in première ging in Amsterdam en de harten van de Nederlandse theaterbezoekers veroverde. Daarom start vandaag de kaartverkoop voor een unieke Engelstalige tournee van de musicalklassieker Cats in ons land.

De Londense West End productie van Andrew Lloyd Webber zal in Nederland exclusief te zien zijn in het RAI Theater van 23 december 2018 t/m 13 januari 2019 en in het Luxor Theater in Rotterdam van 15 t/m 27 januari 2019. Er zullen in totaal slechts 48 shows in Nederland worden gegeven; verlenging is niet mogelijk. 

30-jarig Cats jubileum in Nederland

30-jarig Cats jubileum in Nederland

In de jaren tachtig vierde theater Carré zijn 100-jarig bestaan met de musical Cats, in de vertaling van Gerrit Komrij. Mede door het succes hiervan begon Joop van den Ende grootschalige musicals naar Amerikaans voorbeeld te produceren, waaronder Les Misérables. De laatste keer dat Cats (in een Nederlandse uitvoering) in de Nederlandse theaters te zien was, is inmiddels al meer dan tien jaar geleden. In seizoen 2006/2007 werd de voorstelling meer dan 300 keer opgevoerd in 13 grote theaters.

Cats neemt binnen de wereld van het live entertainment een bijzondere positie in. Als ooit langstlopende musical aan beide zijden van de oceaan en langstlopende touring show in de Verenigde Staten blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal, die ook in Nederland is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling. Sinds de premiere in 1981 speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar (!) zo’n 9.000 voorstellingen in Londen. De onvergetelijke hit ‘Memory’ staat in het collectieve geheugen gegrift en is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion.

De jubilieum toernee biedt een unieke kans voor oude en nieuwe Cats fans om de show in het Engels te beleven zonder naar Londen te hoeven reizen. Vanzelfsprekend wordt de voorstelling van Nederlandse boventiteling voorzien zodat niets van het verhaal hoeft te worden gemist.

Cats de musical

Cats: het verhaal

De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug.

Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten. Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

Cats de musical

Theaters en speelperiodes

  • 23 december 2018 t/m 13 januari 2019 RAI Theater in Amsterdam
  • 15 januari 2019 t/m 27 januari 2019 Luxor Theater in Rotterdam

Toegangsprijzen van €29,90 tot €99,90 (let op: dit is inclusief reserveringskosten)

Ga voor meer informatie & kaartverkoop naar: catsdemusical.nl

Meer inspiratie