#MeToo schandaal danswereld oplossing meldpunt

#MeToo Meldpunt voor culturele sector

Deze zomer komt er een online meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de culturele sector. Dit naar aanleiding van de van de gebeurtenissen rondom de  #MeToo onthullingen. Het meldpunt gaat Mores.online heten en zit momenteel nog in de testfase.

Zo gaat het in zijn werk

Het wordt een zeer overzichtelijke website – die specifiek ook zeer gebruiksvriendelijk zal zijn op mobiele apparaten. Op de website Mores.online zijn straks twee mogelijkheden te zien: ‘bel de vertrouwenspersoon’ of ‘mail de vertrouwenspersoon’. Vervolgens kun je kiezen of je een man of een vrouw wilt bereiken. De twee vertrouwenspersonen zijn afkomstig van een extern bureau dat niets met de culturele sector te maken heeft.

Oprichting site na #MeToo onthulling

In januari dit jaar werd tot oprichting van het meldpunt besloten, naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de #MeToo-onthullingen. 27 organisaties uit de podiumkunsten-, film- en televisiesector, steunen het initiatief.

De komende weken kijken de webbouwer en de ontwerper samen met een aantal acteurs uit de sector of alles zo gebruikersvriendelijk is als nu wordt verondersteld. Afhankelijk van de resultaten zal de exacte lanceringsdatum zo snel mogelijk bekend worden gemaakt.

 

Meer inspiratie