Graham, Google, dans, dansgezelschap, samenwerking, The Graham Company

Martha Graham Dance Company gaat samenwerking aan met Google

Martha Graham Dance Company krijgt de mogelijkheid om samen te werken met Google’s technische afdeling in New York City. Dit als onderdeel van het Google Arts & Culture Program waarin de nieuwste, technische projecten worden verkend en uitgeprobeerd in samenwerking met diverse kunstdisciplines.

Dans en virtual reality

The Graham Company zal vanaf 30 april 2018 twee weken verblijven bij Google, samen met het verwante jeugdgezelschap Graham 2 en studenten van het Teens@Graham programma. Beeldend kunstenaar SoHyun Bae, mediakunstenaar Tyler Henry, filmmaker Nancy Stevens en Google-technoloog Tom Small zullen hier tevens samenwerken met de dansers. Er is tot dusver niet veel bekend over wat de technische projecten waaraan de dansers mee gaan werken precies inhouden, behalve dat het draait om de ‘Tilt Brush’: een virtual reality-tool die enorme 3D-schilderijen maakt.

Online tentoonstelling

Graham lijkt misschien een old school keuze om te experimenteren met de meest geavanceerde en vernieuwende technologie. Maar dit is niet de eerste keer dat Google en The Graham Company samenwerken. Zo lanceerden ze in 2015 een online tentoonstelling. Deze reeks digitale multimedia-boeken verkende de geschiedenis van het dansgezelschap en bracht dit (online) in beeld.

Martha Graham Dance Company

"Onze samenwerking met Google is een zeldzame kans voor een uitgebreide verkenning van de artistieke mogelijkheden in opkomende technologie", zegt Graham's Company artistieke directeur Janet Eilber. "We hebben goede hoop dat deze experimenten zullen resulteren in verbazingwekkende, nieuwe en artistieke ervaringen voor ons publiek."

Meer inspiratie