romeo en julia nationale ballet livestream dans

Live meekijken met repetities tijdens World Ballet Day

Woensdag 23 oktober 2019 is het voor de zesde keer World Ballet Day LIVE. Tijdens dit jaarlijkse evenement kan iedereen wereldwijd via livestreams op Facebook en YouTube meekijken tijdens repetities van balletgezelschappen, zoals het Nationale Ballet, The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet, The Royal Ballet en ruim dertig andere gezelschappen van over de hele wereld.

Een kijkje achter de schermen

Tijdens World Ballet Day LIVE neemt het Nationale Ballet de kijker mee achter schermen.  Op de livestream is een repetitie van Romeo en Julia te zien, die nu op dit moment te zien is. Daarnaast is er ook een exclusieve preview van de repetities van de nieuwe productie Frida, een ballet over het leven en werk van Frida Kahlo. Frida gaat in februari 2020 in première bij Het Nationale Ballet. De livestream van Het National Ballet is van 16:30 tot 17:00 uur te volgen op hun Facebookpagina en via hun YouTubekanaal.

World Ballet Day LIVE

De allereerste editie van World Ballet Day LIVE vond plaats in 2014.Het event geeft de kijker via livestreams een unieke blik achter de schermen van balletgezelschappen van over de hele wereld. The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet en The Royal Ballet zenden opeenvolgend een live stream uit van elk vijf uur. Tijdens de live streams worden gastgezelschappen, waaronder Het Nationale Ballet, uitgenodigd om ook hun deuren te openen. Naast Het Nationale Ballet zijn er meer dan dertig balletgezelschappen van over de hele wereld die bijdragen. Elk gezelschap zal uitzenden via zijn eigen Facebookpagina en of YouTubekanaal.

 

Meer inspiratie