Pexels

Leren over een holistisch begrip van dans? Eurolab kondigt nieuw Laban certificaatprogramma aan

Na 30 jaar van succesvolle certificaatprogramma’s kondigt Eurolab aan dat Laban/Bartenieff Movement Studies Basic Level in het Engels van start gaat op 24 juli 2023.

Het twee keer 4-weekse programma loopt over twee jaar in Berlijn. Het zal geleid worden door docente Antja Kennedy en haar vaste team bestaande uit Christe Büche en Eva Blaschke.
Het doel van het programma is het verwerven van de fundamenten van een uitgebreide studie en holistisch begrip van beweging en dans. Studenten zullen hun observatievaardigheden verbeteren en krijgen meer helderheid, coördinatie en expressie in hun beweging. Dit programma staat open voor mensen met alle soorten dans/bewegingservaring.

Hoe ziet het programma eruit?

In het eerste jaar van het programma ligt de focus op de Bartenieff Fundamentals Bodywork (zes basisreeksen, lichaamsconnectiviteit, en organisatiepatronen voor het hele lichaam). In het tweede jaar wordt er gewerkt aan de Laban Movement Studies (Ruimte, inspanning en vorm). De rest van het programma bestaat uit bewegingsobservatie en notatie, er worden ook nog seminars gegeven over de geschiedenis en de toepassing van LBMS.

Eurolab

Wie mogen er mee doen?

Voor dit certificaatprogramma zijn er vereisten. Je moet in het bezit zijn van een bachelor diploma, beroepsopleiding of een vergelijkbare kwalificatie. Evenals een bewijs van deelname aan inleidende cursussen in Laban Movement Studies en Bartenieff Fundamentals. Een breed scala aan dans of sport ervaring is nuttig.

Aanmelden

De aanmelddeadline is 24 februari 2023.
Aanmelden? Ga voor meer informatie naar de website

 

Meer inspiratie