Disney shortfilm plus size ballerina

Nieuwe Disney korte film met plus size ballerina

Tekst: Vica Kolbeek

Op Disney+ is sinds kort de nieuwe film Reflect te bekijken. De korte film maakt deel uit van Disney Circuit short films. Bijzonder aan Reflect is dat de hoofdpersonage een plus size ballerina is die worstelt met haar zelfbeeld maar er toch doorheen komt. Veel dansers zijn enthousiast over deze korte film en het gaat op dit moment viral op Tik Tok.

Herkenbaar

Veel oud dansers en dansers die het op Tik Tok delen herkennen zichzelf erin. ‘‘Dit ben ik gewoon, waar was dit toen ik klein was?’’, zegt een Tik Tokker. Sommige mensen vinden de korte film niet eens genoeg. ‘‘Ik wacht op de hele film, ik wil meer zien!’’.


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Maker

Storyboard artist Hillary Bradfield is director van Reflect. ‘‘Om het idee van zelfreflectie te doen bij een dansers voelde natuurlijk, omdat letten op je lichaam en in de spiegel kijken een gedeelte is van ballet’’, zegt Bradfield. Ze hoopt dat mensen die hierna kijken zich beter voelen over hun eigen lichaam en zich goed voelen over de reis daar naartoe. ‘Soms moet je naar een donkere plek toe om naar een mooiere plek te gaan, en dat maakt het mooie nog mooier’’, zegt Bradfield.