Junior Company

Junior Company viert vijfjarig bestaan

In 2018 viert de Junior Company van Het Nationale Ballet haar eerste jubileum. Deze kweekvijver voor talentvolle balletdansers is sinds de oprichting in 2013 zeer succesvol gebleken. Vele talenten uit de Junior Company, waaronder Michaela DePrince, Jessica Xuan, Riho Sakamoto, Yuanyuan Zhang en Martin ten Kortenaar, zijn doorgestroomd naar de hogere rangen binnen Het Nationale Ballet. Speciaal voor het vijfjarig bestaan toert de Junior Company door Nederland met In the Future, te zien in diverse theaters van 10 maart tot en met 15 april 2018. 

In the Future - programma

In mei 2017 startte Het Nationale Ballet een crowdfunding actie om met choreograaf Juanjo Arqués, Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, een nieuw ballet te laten maken voor de Junior Company. De actie was succesvol en het resultaat, het ballet Ekklesia, gaat in première in het programma. Nieuw voor de Junior Company is het energiek en swingende ballet In the Future van Hans van Manen op muziek van David Byrne. Van Manen maakte de choreografie voor Scapino Ballet Rotterdam in 1986. Verder worden er de Pas de Six en de Tarantella uit het klassieke ballet Napoli danst, gecreëerd door de Deense choreograaf August Bournonville. 

Junior Company

De Junior Company is in 2013 en bestaat uit twaalf, jonge supertalenten afkomstig uit acht verschillende landen; Nederland, Verenigde Staten, Italië, Groot Brittannië, Canada, Frankrijk, Australië en Spanje. Alle dansers zijn tussen de zestien en de twintig jaar. De Junior Company slaat een brug tussen de professionele dansopleiding en het professionele gezelschap. Dat maakt de Junior Company dé springplank voor de jonge dansers die naast hun eigen tourneeprogramma ook meedansen in de grote klassieke balletten van Het Nationale Ballet, zoals dit lopende seizoen in Don Quichot en The Sleeping Beauty.

Tournee informatie

In the Future draait in diverse theaters in Nederland. Informatie over de kaartverkoop en toegangsprijzen voor de tourneevoorstellingen zijn te verkrijgen bij de desbetreffende theaters.

10/03 (za)           19.30 uur             De Meervaart, Amsterdam (première)

11/03 (zo)           14.30 uur             De Meervaart, Amsterdam

14/03 (wo)         20.00 uur             Parktheater, Eindhoven

18/03 (zo)           15.30 uur             Agora theater, Lelystad

20/03 (di)            20.00 uur             Theater De Spiegel, Zwolle

22/03 (do)          19.30 uur             Stadsschouwburg Groningen

24/03 (za)           19.30 uur             Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden

25/03 (zo)           19.00 uur             Leidse Schouwburg, Leiden

28/03 (wo)         20.00 uur             Goudse Schouwburg, Gouda

29/03 (do)          19.30 uur             Theaters Tilburg

15/04 (zo)           19.30 uur             Stadsschouwburg Amsterdam
 

Meer inspiratie