Young Angry Men

John Wannehag eerste winnaar Cinedans Student Award

Op donderdag 12 maart heeft de jury van de nieuwe Cinedans Student Award de eerste winnaar bekend gemaakt. De winnende studenten dansfilm is Young Angry Men (2014), door de Zweedse danser en choreograaf John Wannehag.

Cinedans rijkt eerste Student Award uit

Voor het eerste jaar organiseert Cinedans de Student Award. Van over de hele wereld en vanuit verschillende disciplines stuurden studenten hun film in. Het leverde een reeks zeer diverse en verrassende films op. Een speciaal samengestelde jury, bestaande uit Annelies Oosterloo (dramaturg en programmeur), Tim Terhorst (choreograaf) en Karel van Laere (performer en videokunstenaar) maakte op donderdagavond in EYE de winnaar bekend.

De jury heeft bij beoordeling van de twaalf studenten dansfilms die door Cinedans genomineerd waren, gekeken naar de wijze waarop de makers dans en beweging als uitdrukkingsvorm hebben ingezet en hebben laten samensmelten met het medium film. Daarnaast heeft de jury beoordeeld op de originaliteit van het concept en de manier waarop locatie en geluid hebben bijgedragen aan de synergie tussen de disciplines dans en film.

Jurybeoordeling Young Angry Men van John Wannehag    

Het juryrapport schrijft: “Met Young Angry Men heeft John Wannehag met beperkte middelen een mysterieuze film gecreëerd die dicht op de huid van de toeschouwer zit. De verhalende filmscènes en de rauwe en abstracte dans smelten in deze film op poëtische wijze samen. Door het indringende camerawerk wordt de kijker moeiteloos meegenomen in de intieme wereld van het hoofdpersonage.”    

John Wannehag wint een door CANON beschikbaar gestelde Legria Mini X camcorder en Young Angry Men wordt opgenomen in het Cinedans’ internationale tourprogramma 2015.

Over Young Angry Men van John Wannehag    

Van binnen kookt het bij sommige jongens van woede. Van haat. Jongens zijn het — nog lang geen mannen. Wanneer we verloren zijn gaan we opzoek naar de waarheid. In de wetenschap, in God en in plaatsen waar we onze eenzaamheid kunnen delen. 

When I was young I was angry and I was lost. I was an young angry man living without purpose. – John Wannehag

Dansfilm Young Angry Men van John Wannehag    ​

Meer inspiratie