Break a Leg Theater de Meervaart

International Streetstyle Dance Festival Break A Leg

Op zondag 1 februari van 11.00 tot 21:300 uur vindt voor de zesde keer het Streetstyle Dance Festival van Amsterdam Break a Leg plaats in theater de Meervaart. Het is een samenwerking van Studio West, Vince Charming Productions en De Meervaart. Er zijn onder andere crew competities, battles, dj’s, live art te zien. Ook is er een urban art market.

Break a Leg: HipHop Crew Competition

Er strijden 50 hip hop crews tegen elkaar, verdeelt over verschillende leeftijdsgroepen. Ze worden beoordeeld door juryleden Candl, Herrie the Robot en Gil the Grid.

Categorieën crew competition:
• Upcoming
• Miniz/Cadetz
• Juniorz
• Adultz
• Mega Crewz
• Parentz

Break a Leg: 1 on 1 Battle

Ook de één op één battle waaraan 100 solo hip hop dansers mee doen is onderverdeel in verschillende leeftijdscategorieën. De solisten worden beoordeeld door Kenzo Alvares, Henry O'tawiah en Andreas Wicked. De winnaars van de battles mogen zich een jaar lang “Best Break A Leg 1 ON 1 dancer - 2015” noemen.

Categorieën battle:
• All stylez Hiphop battle Juniorz (t/m 13 jaar)
• All stylez Hiphop battle (14+ jaar)

Art Market bij Theater de Meervaart

Naast de Crew Competitie en de 1-On-1 Battle is er nog veel meer te doen op het gebied van Urban Culture zoals een art market, DJ’s, de Just Dance Booth en een live painter. Op de art market kun je iets betaalbaars kopen van Streetwear shops en kunstenaars: deze keer oa. van Four Pillarz Clothing, Jazzy Belle Shop, Gaturo Couture & Gata. Ook kun je een dansje komen doen in de ‘Just Dance Booth’ van Ubisoft. Just Dance is 's werelds nr.1 dansgame.

Sjem Bakkus zal gedurende de dag live een artwork maken! Als ex-graffiti artiest haalt hij nog altijd zijn inspiratie van de straat. Hij kijkt door de massa heen en ziet dingen die anderen nog niet opgevallen zijn, stript deze onderwerpen van de dagelijkse sleur en regels en geeft ze een eigen nieuwe betekenis. Zijn stijl wordt het best gekenmerkt door humor, precisie en een flinke dosis waanzin.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: