In Los Angeles komt een Dance Hall of Fame

Choreografe en danseres Anita Mann en tv-producent en regisseur Louis J. Horvitz hebben grootste plannen voor een Dance Hall of Fame in LA. In het najaar van 2020 wordt de Hall of Fame gelanceerd met een televisiegala.

Dance Hall of Fame

De Dance Hall of Fame in LA zal dansers, choreografen, dansfilm-regisseurs, dansgezelschappen en andere mensen die een belangrijke invloed hebben op dans eren. De Hall of Fame wordt feestelijk geopend met een gala. Dit wordt op televisie uitgezonden en zal de vorm van een award show hebben. Dance Spirit schrijft dat het televisiegala wellicht een reactie is op de Tony Awards. Die hebben namelijk geen award voor beste choreografie.

New York

In Saratoga Springs in New York is al een Dance Hall of Fame. Die is er al sinds 1987. Vele grote namen worden daar al geëerd, zoals Alvin Ailey, Trisha Brown, Michael Jackson, Anna Pavlova en Gene Kelly. De Hall of Fame is een onderdeel van het National Museum of Dance. Vanaf 2012 worden er elk jaar twee dansers, een levende en een overleden danser, toegevoegd.

Anita Mann en Louis J. Horvitz

Anita Mann werkt al langere tijd voor beroemde programma’s, zoals de Emmy Awards en de Academy Awards. Ze maakt daarvoor choreografieën. Voor haar choreo bij Miss America Pageant kreeg ze zelfs een Emmy Award voor beste choreografie. Mann werkt verder met artiesten. In het verleden deed ze dat met onder andere Elvis Presley en Michael Jackson.

De medebedenker van de Hall of Fame in LA is Louis J. Horvitz. Hij heeft twintig Emmy-nominaties op zijn naam staan, waarvan hij zeven keer won. Horvitz is een regisseur en producer voor de Amerikaanse televisie. Daar regisseert hij veel award shows. Het is al zes keer voorgekomen dat hij tijdens zijn werk bij de Emmy’s, een award in ontvangst nam.

Meer inspiratie