© Solid Ground Movement

Hiphop en Amsterdam Nieuw-West komen samen

De Amsterdamse hiphopschool Solid Ground Movement komt met een nieuwe voorstelling die hiphop, theater en Amsterdam Nieuw-West samenvoegt. Boost is op vrijdag 25 maart te zien in de Meervaart.

De dansvoorstelling is georganiseerd om het tienjarig bestaan van Solid Ground Movement te vieren. De organisatie kiest bewust voor samenwerking tussen verschillende groepen om authenticiteit uit te dragen. De verhalen van buurtbewoners in Amsterdam Nieuw-West dienen als fundering voor de voorstelling. Het decor bestaat uit filmbeelden van de favoriete plekjes van deze buurtbewoners.

Dansers

Tijdens Boost treden, na de buurtbewoners, jonge hiphop dansers van Solid Ground Movement op. Ze worden hierop voorbereid door de gerenommeerde choreograaf Jonzi D uit London. Jonzi D zal zelf ook een optreden verzorgen over een maatschappelijk beladen onderwerp. Verder wordt de avond afgesloten door een toegift van een danseres die hiphop met moderne dans combineert. Met Boost wordt aangetoond dat hiphop als kunstvorm grensoverschrijdend is.

Ga voor meer informatie naar de website van Theater de Meervaart.   

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: