Dansen voor Parkinson

Dance for Health komt dit voorjaar met de campagne Mag ik deze dans van u? Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson. Ook wordt gedemonstreerd hoe dansen Parkinson-patiënten weer plezier kan geven in bewegen.

Performance

De campagne werkt naar een live performance van Het Zwanenmeer toe. Deze zal plaatsvinden op 11 april tijdens Wereld Parkinson Dag in de Rotterdamse Schouwburg. Live op het toneel of in een virtuele dansvoorstelling op een scherm, zoveel mogelijk mensen moeten meedoen. Zo zijn we even allemaal dansers en is er niemand patiënt.

Deelnemen

Allereerst kun je helpen door bovenstaande campagne film te delen op Facebook, met je familie en vrienden of op je werk.  Hierdoor worden zoveel mogelijk mensen bereikt.

Daarnaast kun je ook, voor 21 maart, een eigen video insturen waarin een choreografie van Het Zwanenmeer danst. Balletmeester en programmamaker Andrew Greenwood legt je stap voor stap de dansbewegingen uit. Alle filmpjes worden gebundeld in een video die tijdens de voorstelling getoond zal worden. Zo is iedereen onderdeel van het ‘corps de ballet’, ook al kun je misschien niet aanwezig zijn.

Voor meer informatie, zie: Mag ik deze dans van u?  

Meer inspiratie