Summer Dance

Hiphop-dans festival Summer Dance Forever na twee online edities dit jaar eindelijk weer in Paradiso

Jaarlijks hiphop-dans festival Summer Dance Forever vindt deze zomer weer plaats in Amsterdam. Dansbattles, workshops, dansvoorstellingen en clubnachten op verschillende locaties van 23 tot en met 30 augustus.

Dans community in Amsterdam

Dans is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven, mede dankzij de duizenden dansvideo’s die dagelijks worden geüpload op TikTok. Dat de dans community groeit en Amsterdam weet te vinden, kun je ook zien aan het terugkerend, jaarlijks festival Summer Dance Forever. Het festival trekt jaarlijks meer dan 20 duizend dansers en bezoekers uit alle hoeken van de wereld. Zij kunnen in Paradiso, OBA, Internationaal Theater Amsterdam, DeLaMar en Academie voor Theater & Dans genieten van een breed programma. 

Battles, workshops en voorstellingen

Naast dansbattles vinden er workshops plaats voor zowel beginnende als gevorderde dansers en staan er prachtige dansvoorstellingen klaar, met meerdere Europese premières zoals het energieke, bijna architecturale stuk ‘Ghost’, van het Canadese gezelschap Tentacle Tribe. Ook de ontroerende dansvoorstelling 'Never 21' staat op het programma - een eerbetoog gebaseerd op de getuigenissen van families van jonge slachtoffers van vuurwapens. De kaartverkoop voor het programma van 23 tot en met 30 augustus is al gestart. 

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Eindelijk weer volle zalen

Directeur van Summer Dance Forever Sanne Lohof is blij dat na twee online edities het festival gewoon weer fysiek door kan gaan. "We kunnen niet wachten om weer met z'n allen te dansen deze zomer. Na twee gekke jaren met een online editie in 2020 en zittend publiek in 2021 kunnen we nu eindelijk weer terug naar hoe het was en hoe Summer Dance Forever hoort te zijn: volle zalen, publiek van over de hele wereld en een uitgebreid programma voor iedereen." 

Waacking, Locking, Popping, House en Hiphop

Dansers die het aandurven kunnen zich opgeven voor de competitie en kans maken op een plek in de top 24, die het tegen elkaar zullen opnemen in battles. De battles vinden plaats in verschillende stijlen, namelijk Waacking, Locking, Popping, House en Hiphop. Uniek aan dit festival is dat de dansers het in de laatste ronde tegen de jury zullen opnemen én dat het publiek het laatste woord heeft. Daarnaast kan elke danser meedoen aan de competitie en het dus uiteindelijk opnemen tegen de wereldtop - als ze door de selectie komen. 

Ga voor meer info naar de website. 

Meer inspiratie