Hip Hop Games 2017

Hip Hop Games 2017 voor het eerst in Nederland

Op zondag 29 oktober vindt de eerste editie van de Nederlandse Hip Hop Games in Amsterdam plaats: een voorronde van een internationale danscompetitie in diverse landen die leidt naar de uiteindelijke finale in Frankrijk. De winnaar wacht eeuwige roem en een geldbedrag, dat kan oplopen tot 50.000 euro, om een eigen dansvoorstelling te produceren die zal touren langs  verscheidene Europese podia.

Dansimprovisatie

In de voorronde van de Hip Hop Games strijden vier geselecteerde crews uit Nederland tegenover een jury. Door middel van het uitvoeren van geïmproviseerde dans kunnen de gezelschappen kans maken op een plek in de finale. Het publiek wordt hiermee getrakteerd op spannende, enerverende en artistieke duels van o.a. Dalton Janssen (The Double) en Junadry Leocaria. De Hip Hop Games geven de deelnemers de kans om hun productie op internationaal niveau te tonen en bieden andere dansers een stip op de horizon van hun danscarrières.

Verband met Juste Debout

De Hip Hop Games zijn geïnitieerd door Franse choreograaf Romuald Brizolier (Juste Debout) en vonden in 2011 voor het eerst plaats in Lille. Het evenement opereert inmiddels op internationaal niveau met edities in Denemarken, Frankrijk, IJsland, België en Senegal. Het dansevenement is specifiek gericht op het creëren van de connectie tussen dans-battles en choreografische performances, waarbij improvisatie de kern is.

De internationale finale van de Hip Hop Games 2017 vindt op zaterdag 25 november 2017 plaats in het Franse Lille. Naast het prijzengeld, zal het winnende dansgezelschap worden toegevoegd aan de programmering van het internationale urban dansfestival Summer Dance Forever 2018.

Hip Hop Games 2017

Meer inspiratie