World Ballet Day LIVE

Het Nationale Ballet live tijdens World Ballet Day

Op dinsdag 2 oktober is het World Ballet Day LIVE. Tijdens de vijfde editie van dit evenement kan iedereen wereldwijd via Facebook live kijken naar een 15 uur durende live stream van repetities van balletgezelschappen als The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet, The Royal Ballet en Het Nationale Ballet.

Tijdens World Ballet Day LIVE neemt Het Nationale Ballet de kijker mee voor een uniek kijkje achter de schermen tijdens de repetities van het ballet La Dame aux Camélia’s die vanaf 13 oktober te zien is in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Naast beelden van de repetities zijn er ook interviews met de stersolisten en andere betrokkenen uit de productie.
De live stream van Het Nationale Ballet is van 16.00 tot 16.30 uur te volgen via de Facebookpagina van Het Nationale Ballet.

World Ballet Day LIVE

World Ballet Day LIVE is ontstaan in 2014 en geeft via live streaming een unieke kijk achter de schermen van balletgezelschappen van over de hele wereld. De initiërende  balletgezelschappen, The Australian Ballet, het Bolshoi Ballet en The Royal Ballet zenden opeenvolgend een live stream uit van elk vijf uur. Tijdens de live streams zijn gastgezelschappen uitgenodigd om ook hun deuren te openen. Naast de live stream van Het Nationale Ballet zijn er bijdragen van onder andere English National Ballet, Finnish National Ballet, La Scala Ballet Company, Norwegian National Opera & Ballet, Polish National Ballet, Stuttgarter Ballett, The Royal Danish Ballet, The Royal Swedish Ballet, Wiener Staatsballett en Les Ballets de Monte-Carlo. Elk gezelschap zal uitzenden via zijn eigen Facebook LIVE kanaal. Eerdere edities van World Ballet Day LIVE behaalden miljoenen views.

Meer inspiratie