Campagnebeeld Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast. Foto Petrovsky & Ramone

Het Nationale Ballet gelast Narnia af

Het Nationalle Ballet en ISH wachtte een onaagename verrassing. Totaal onverwacht zijn voor de reprise van Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast de rechten niet verkregen. Dat betekent dat de succesvolle ballet- en hiphopvoorstelling niet mag worden opgevoerd.

Het hele idee van een familie dansvoorstelling afgelasten zou zonde zijn. Het Nationale Ballet en ISH hebben daarom besloten een nieuwe voorstelling te produceren, in de lijn van Narnia, met hetzelfde artistieke team en voor dezelfde leeftijd (8+): GRIMM, een spectaculaire reis door een sprookjeswereld. Voor het geval je al kaarten bezit voor Narnia, blijven deze geldig voor de nieuwe voorstelling GRIMM. Het Nationale Ballet zegt wederom een hoogstaande kwalitatieve dansvoorstelling te produceren, die eenieder een prachtige theateravond zal bezorgen.

Narnia wordt GRIMM

GRIMM gaat over twee jongens die in een fantasiewereld belanden, waar ze achtereenvolgens Roodkapje en de Wolf, de zeven dwergen, Rapunzel, Sneeuwwitje, de heks, Assepoester en andere sprookjesfiguren ontmoeten. Ze raken verwikkeld in spannende avonturen waarbij allerlei elementen uit de bekende sprookjesverhalen over elkaar heen denderen in een geestige parade van sprookjesfiguren. Liefde en jaloezie, vriendschap, machtswellust, intriges en de strijd tussen goed en kwaad spelen, zoals in alle sprookjes, een grote rol.

De nieuwe dansproductie van Marco Gerris en Ernst Meisner is een compilatie van 'the best of' Grimm-verhalen, doorspekt met magie en eigentijdse elementen. De samenwerking van de Junior Company met ISH Dance Collective zorgt ervoor dat balletdansers en hiphoppers samen dansen in een nieuwe, eigen dansstijl, waarbij ze elkaar uitdagen en verrassen.

Ga voor meer informatie naar de website van de Nationale Opera & Ballet.

Meer inspiratie