GOTRA Ballet stopt

GOTRA Ballet stopt

Dansgezelschap GOTRA Ballet, in 2005 opgericht door Joost Vrouenraets en Maïté Guérin, stopt.  GOTRA Ballet is opgericht in Zwitserland. Later is het dansgezelschap verder gegaan in Maastricht, Aken en Heerlen. Het dansgezelschap heeft sinds de oprichting 44 choreografieën gemaakt waarvan er 2 films zijn, 23 voorstellingen en twee solo’s van 9 uur.

Het hoogste goed

Ontwikkeling en groei waren voor Joost Vrouenraets en Maïté Guérin altijd het hoogste goed. De afgelopen jaren werd het steeds moeilijker voor ze om vanuit hun ideologie verder te kunnen ontwikkelen. Obstakels en hindernissen zagen ze nooit als iets negatiefs. Ze zagen het juist als uitdagingen die hen kracht en energie gaven, om aan te geven dat iets wel gewoon kan. En dat is ze ook gelukt.

Plan bedenken

Het afgelopen jaar viel de provinciale subsidie weg. Daarom werden Joost Vrouenraets en Maïté Guérin gedwongen om na te denken over de toekomst van GORTA. De komende twee jaar richten Joost Vrouenraets en Maïté Guérin zich op bestaand choreografisch materiaal, zodat ze kunnen werken aan een plan om GOTRA met de nieuwe Cultuurplan periode nieuw leven in te blazen. Dat betekent dat het GOTRA Ballet voorlopig stopt.

Laatste voorstelling

De laatste voorstelling van GOTRA Ballet is 22 februari in de ECI cultuurfabriek, Roermond te   zien.

De titel van de voorstelling is; Ora et Labora (bidden en werken).

“Ora et Labora is het punt dat voor ons gister met morgen verbindt; we hebben met ons werk altijd gepassioneerd een gebed gedanst en we hebben ons dansend gebed altijd met gepassioneerde werkinstelling gemaakt en uitgevoerd,” vertellen Joost Vrouenraets en Maïté Guérin.

Tickets

Wil je GOTRA Ballet voor de laatste keer zien optreden? Klik dan hier:

Meer inspiratie