Voorvertoning Flight of Life van GOTRA

Maïté GuérinWoensdag 26 juni 2013 staat geheel in het teken van de nieuwe dansfilm Flight of Life van het dansgezelschap GOTRA. De film is geproduceerd door filmmaker Elbe Stevens en heeft Joost Vrouenraets en Maïté Guérin in de hoofdrollen. Op 26 juni 2013 wordt er om 19.30 uur in de Cultuurbrouwerij in Heerlen een voorvertoning gegeven van de film die op Cultura Nova 2013 in première gaat. In het kader van deze dansfilm wordt er deze dag ook een dansvoorstelling opgevoerd en is er een tentoonstelling te bekijken.

Flight of Life

De dansfilm Flight of Life gaat over een verliefd koppel dat te maken krijgt met een auto-ongeluk. Hierbij wordt er extra aandacht gegeven aan hun laatste momenten samen. Voor de film is er op verschillende locaties gefilmd in het binnen- en buitenland. Op initiatief van de Gemeente Heerlen wordt er op woensdag 26 juni 2013 een voorvertoning gegeven van de film.

Tentoonstelling en dansvoorstelling

In de Cultuurbrouwerij in Heerlen wordt na de vertoning een tentoonstelling van een reeks foto’s van de filmset van fotograaf Phillip Driessen geopend. Wethouder Barry Braeken opent deze tentoonstelling. Ook wordt de dansvoorstelling Requiem for a dying planet opgevoerd door Joost Vrouenraets en Maïté Guérin. Dit is een duet over een koppel dat het einde van de wereld heeft overleefd en een nieuw begin moet maken. Dit wordt op theaterale en dramatische wijze uitgebeeld.

Na de voorvertoning en de dansvoorstelling zullen dansprofessionals Rocco Malherbe, Elbe Stevens en Joost Vrouenraets discussiëren over het Limburgse productieklimaat voor jongeren.

De avond begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op de website van de Cultuurbrouwerij en de bijhorende Facebookpagina van de Cultuurbrouwerij.