Foto: Anne van Aerschot - Golden hours (as you like it)

'Golden Hours (As you like it)' van Anne Teresa de Keersmaeker te zien op Benefiet Leidsepleintheaters

De theaters aan het Leidseplein in Amsterdam bundelen hun krachten en organiseren op woensdag 21 oktober 2015 de Benefiet Leidsepleintheaters. Tijdens deze benefiet gaat de opbrengst van de programmering naar Vluchtelingenwerk Nederland. Zo willen de theaters hun steentje bijdragen aan de hulp aan asielzoekers en vluchtelingen in Nederland.

Één van de voorstellingen die in het kader van de benefiet te zien is, is de dansvoorstelling Golden Hours (As you like it) van het dansgezelschap Rosas van choreografe Anne Teresa de Keersmaeker. In Golden Hours (As you like it) ontmoeten de tragikomedie As you like it van Shakespeare en de het album Another Green World van elektronisch muzikant Brian Eno elkaar. De Keersmaeker vertaalt de ritmiek en poëtische taal van Shakespeare naar dans.

Theaters helpen vluchtelingen

Naast de Stadsschouwburg Amsterdam doen ook het De La Mar Theater, Theater Bellevue, De Balie, De Krakeling, de Melkweg, Paradiso, Pathé City en de Uitkijk mee. In de theaters zijn verschillende theatervoorstellingen te zien, waaronder Het Debuut/La Isla Bonita van Rudolphi Theaterzaken, La Voix Humaine van Toneelgroep Amsterdam, De man die alles weet van Theater Artemis en Maas theater en dans, Daria Bukvić met Nobody Home en George Tobal met Vertreksvergunning.

De opbrengst van de benefietavond gaat naar Vluchtelingenwerk Nederland. Deze organisatie  helpt vluchtelingen en asielzoekers om een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Vanaf het moment van binnenkomst tot de integratie in de Nederlandse samenleving staan ze de vluchtelingen bij. De deelnemende theaters organiseren de benefiet in het kader van de huidige nood onder vluchtelingen en asielzoekers.

Kijk voor meer informatie over de voorstellingen die morgen te zien zijn op de website van Benefiet Leidsepleintheaters.

Meer inspiratie