Foto: Anne van Aerschot - Golden hours (as you like it), Anne Teresa De Keersmaeker

'Golden hours (As you like it)' in de Rotterdamse Schouwburg

William Shakespeare en elektronisch muzikant Brian Eno ontmoeten elkaar in de nieuwe dansvoorstelling Golden Hours (as you like it) van de Vlaamse choreografe Anne Teresa de Keersmaeker / Rosas.  Golden hours is een track van Eno’s album Another green World. As you like it is de Shakespeare-komedie waarin verliefde jongeren terug de natuur in vluchten, weg van een corrupt hof, naar een idyllisch woud waar geen tijd bestaat.

Shakespearetaal gevangen in beweging

Wat gebeurt er wanneer Shakespeares ritmiek en poëtische beeldtaal dans worden? Een uitwisseling van verliefde gebaren en passen ontvouwt een betoverde wereld van personages en hun wispelturige gedrag. Balancerend tussen formele abstractie en concrete gebaren dansen ze hun netelige verwikkelingen, maskerades en bekoringen, misverstanden en frivoliteit. De toeschouwer komt terecht in een licht ironische wereld.

De voorstelling is typisch voor De Keersmaeker. De extreem muzikale choreografe maakt muzikaal complexe dansvoorstellingen. Ze kiest voor composities uit verschillende periodes en gebruikt muziekgenres als jazz, traditionele Indische muziek en popmuziek. De relatie tussen muziek en dans staat al vanaf haar eerste choreografieën centraal.

Op vrijdag 23 oktober 2014 is de dansvoorstelling te zien in de Rotterdamse Schouwburg. Voorafgaand is er een gratis inleiding te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de website van de Rotterdamse Schouwburg.