Foto: SNDO - Jija Sohn

Genomineerden Moving Forward 2016 bekend

Op de laatste dag van het ITs Festival toonde Moving Forward/Dansmakers de première van Geisha's Miracle van Jija Sohn (Japan) - winnares van het eerste Moving Forward traject. Suzy Blok, artistiek directeur Dansmakers, maakt na afloop de genomineerden bekend voor het Moving Forward traject 2016-2017.

De genomineerden presenteren zich op 12 november, na een korte residentie, aan de jury, bestaande uit Krisztina de Châtel, Suzy Blok, Heleen Volman, Kristin de Groot en Eve Hopkins. Uit deze genomineerden zal na afloop van de presentie een winnaar gekozen worden. De winnaar krijgt een residentie-traject bij de aangesloten partners aangeboden. 

De genomineerden (foto: van links naar rechts) zijn: Sophie Mayeux (ArtEZ), Lester Arias (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling / Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), Asher Lev (DAS Choreography / Amsterdamse Hogeschool voor de  Kunsten) en Evangelos Biskas (Fontys). 

Sophie Mayeux (ArtEZ)Lester Arias (SNDO / AHK) Asher Lev (DAS Choreography / AHK) Evangelos Biskas (Fontys)

Over Moving Forward

Moving Forward is een residentie-traject geïnitieerd door Dansmakers Amsterdam en Dansgroep Amsterdam. Moving Forward is een samenwerking met de Moving Futures partners Dansateliers, DansBrabant, Generale Oost en Random Collision. Met dit traject wordt één net afgestudeerde, talentvolle choreograaf een unieke kans geboden zich gedurende een jaar te ontwikkelen en wegwijs te maken in het professionele Nederlandse dansveld. Het traject biedt een vruchtbare overbrugging van opleiding naar het professionele werkveld, waarbij de maker direct toegang heeft tot een bestaand netwerk. 

Meer inspiratie