Fotomuseum in Maastricht presenteert: This is my Church

Fotomuseum in Maastricht presenteert: This is my Church

Een ode aan Electronic Dance Music

Dansliefhebber opgelet! De Nederlandse dansfotograaf Rutger Geerling exposeert tot 1 maart 2021 in Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht. De tentoonstelling ‘This is my Church’ markeert het 25-jarig jubileum van de fotograaf. Het museum toont een selectie imposante foto’s van internationale dancefestivals en events in stadions en grote clubs. Daarbij spelen Nederlandse dj-helden als Afrojack, Armin van Buuren, Don Diablo, Hardwell, Nicky Romero en Tiësto een prominente rol. Rutger Geerling is een van ’s werelds topfotografen op het gebied van Electronic Dance Music (EDM). Met zijn camera legt hij de muziek, vrijheid, liefde, saamhorigheid, energie, vriendschap en magie van deze fascinerende cultuur vast.


Wat kun je verwachten?

Met de kleurrijke tentoonstelling brengt het fotomuseum een ode aan Electronic Dance Music. Ruim 100 foto’s en ondersteunende video’s bieden een uniek inzicht in de dancewereld. Naast indrukwekkende landscapes van festivals, decors en vuur- en lichtshows, worden in het monumentale museum ook backstage foto’s, intieme portretten van concertbezoekers, aktiefoto’s van DJ’s, selfies van (festival)bezoekers en een dj-booth gepresenteerd.


Droom jij van een danscarrière? In onze Opleidingenspecial lees je alles over dansopleidingen en audities.

Altijd op de hoogte blijven van wat er in de danswereld gebeurt? Neem een abonnement.


Over de fotograaf

Rutger Geerling woont in Rotterdam waar hij een opleiding Bestuurskunde heeft voltooid. Hij volgde zijn hart en werd in 1995 professioneel fotograaf, ook onder de naam Rudgr. In 2015 is zijn veelgeprezen boek This is my Church verschenen met een overzicht van 20 jaar Electronic Dance Music. Met het inspirerende fotoboek van uitgeverij Mary Go Wild is hij winnaar van de prestigieuze Pop Media Prijs 2015. De iconische foto’s van Rutger worden wereldwijd gepubliceerd en zijn nu voor het eerst in een museale setting te zien.

Hij heeft talrijke registraties gemaakt van toonaangevende festivals en dancefeesten als Sensation in Amsterdam, Tomorrowland in Boom (België), Ultra Music Festival in Miami (USA) en Sunburn in Goa (India). Bij deze events heeft Geerling ook veelvuldig samengewerkt met buitenlandse top DJ’s als Carl Cox, David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike.

Meer inspiratie