Photo by Greyson Joralemon on Unsplash

Even dansen voordat je gaat werken

In Amsterdam werd gisteren voor de eerste keer het ochtendfeest Daybreaker gehouden. De feestbeesten werden om half zes wakker op een yogamatje, gingen om half zeven de dansvloer op en twee uur later waren ze alweer te vinden op kantoor.

Tijdens het dansen heerst een gevoel van gemeenschapszin. Bij dit feest word je begroet door knuffelende mensen in plaats van chagrijnige uitsmijters die naar je identiteitskaart kijken. Vooral in Amsterdam is er volgens de oprichters een grote behoefte aan meer liefde en minder oordelen.

Ochtendfeest overgewaaid uit Amerika

Het idee is in New York ontstaan en door ondernemer Jochem van Hessen en oud-hockeyer Floris van der Linden naar Nederland gebracht. Het eerste feest was al uitverkocht en dus meteen al een succes. Word je al moe bij het idee? Dan moet je volgens Van Hessen vooral eens het ochtendfeest bijwonen. De feestgangers die hij heeft gesproken, voelden zich juist energieker en liepen de hele dag te stralen. En dat is niet gek: tijdens zo’n feest komen gelukshormonen als dopamine, oxytocine, serotonine en endorfine vrij.

Dansen op de daken van Amsterdam

Daybreaker keert maandelijks terug, elke keer op een andere locatie in Amsterdam. Van Hessen hoopt nog een keer te dansen in de fietstunnel onder het Rijksmuseum of op het dak van Nemo. “Hoe gaaf zou dat zijn?”

Bron: NOS, Feestje pakken voor je naar je werk gaat? Het kan in Amsterdam

 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: