European School of Ballet komt met nieuwe app voor hele danssector!

European School of Ballet komt met nieuwe app voor hele danssector!

Als relatief nieuwe dansopleiding zonder subsidies kwam de coronacrisis hard aan bij European School of Ballet, die te vinden is in Amsterdam. Ze zagen de crisis in de hele sector hard toeslaan en ze besloten iets terug te doen. Het resultaat: een app speciaal voor de danssector.


App voor de danssector

De app genaamd ‘European School of Ballet’ is in de appstore te vinden en gratis te downloaden. Zie het als een sociale media app voor dansliefhebbers waarmee een hart onder de riem kan worden gestoken in deze gekke tijden. De opties zijn eindeloos: je kan een nieuwsbericht plaatsen over je dansschool of een chatgroepje beginnen. Heb je een vraag over een visumaanvraag voor een dansopleiding in het buitenland? Geen probleem, stel de vraag gerust. Deel video’s en foto’s om je bereik als danser te vergroten, waarom niet? Ook winkels die dansspullen verkopen kunnen producten op de app aanbieden, helemaal gratis. 

Kunst brengt samen

Pauline Hoogkamer van Friends of ESB: ‘Het is bedacht om saamhorigheid te creëren waarbij verschillende bedrijven in de sector elkaar kunnen ondersteunen.’ Ze haalt als voorbeeld een recente actie aan van DNC store in Amsterdam. Een deel van de inkomsten van balletschoenen doneert de winkel aan European School of Ballet. ‘Dat is toch prachtig om te zien? Een winkel die het zelf niet makkelijk heeft met de crisis, wil onze toekomstige dansers op deze manier steunen. Kunst brengt samen en dat willen wij met deze app ook bereiken.’

Over European School of Ballet

European School of Ballet is een dansschool voor jonge studenten tussen de 13 en 19 jaar uit Europa, maar ook internationale studenten zijn welkom. De lessen en workshops focussen op persoonlijke groei en individuele coaching. Lessen zoals ballet, klassiek en contemporary zijn te volgen, maar ook mindfulness en voorbereiding voor internationale audities. 

De app European School of Ballet is net opgestart en is over de hele wereld te gebruiken. Wil jij nieuws of foto’s delen of wil je jouw artikelen toevoegen aan de shop? Dat kan! Download de app. 

Screenshot app

Meer inspiratie