eerste dichtersbal Stichting Gerrit Komrijhuis dansen op spijkers

Eerste editie dichtersbal vanuit Stichting Gerrit Komrijhuis

Op vrijdag 1 juni a.s. organiseert Stichting Gerrit Komrijhuis een surrealistisch dichtersbal in het Vondel CS in Amsterdam onder de titel Dansen op Spijkers. Het programma begint om 21:00 uur en wordt gevuld door optredens van dichters, musici, performers en dansers. Rond middernacht gaat het over in een dansfeest. Een van de optredende artiesten is onder andere ballet performer Chris Kokkeel. ​

Een Surrealistische wereld

In de verschillende ruimtes van Vondel CS wordt met vormgeving, beeldende kunst, muziek, film en gekostumeerde gasten (dresscode: surrealistisch, avantgardistisch, extravagant) een surrealistische omgeving gecreëerd. Poëzie, muziek, absurditeit en het nachtleven vervloeien met de omgekeerde wereld van Alice in Wonderland, vertegenwoordigt door een parade van bizarre creaturen van Studio Nepco, en mixologists laten zich inspireren door het kookboek Les dîners de Gala van Salvador Dalí.

Dichter des Vaderlands

Dansen op Spijkerslegt verbindingen met het werk van Gerrit Komrij voormalig dichters des vaderlands. Tien jaar geleden begon Louis Gauthier samen met Komrij aan een project dat resulteerde in de boek-cd Dansen op spijkers (2009), een vernieuwende muzikale bewerking van poëzie die Komrij ‘s gedichten de vorm van popsongs gaf. Ter gelegenheid van het bal verschijnt er van de cd een beperkte hand genummerde oplage als langspeelplaat, geperst op wit vinyl. Op 1 juni verschijnt ook de single Stille Liefde, een nieuwe compositie van Gauthier. Gerrit Komrij zelf sprak in 2009 de tekst in van zijn bekende gedicht en Gauthier produceerde deze maand de muziek. Voor de vioolpartij strikte hij niemand minder dan Lonneke van Straalen bekend van haar eigenzinnige Pynarello collectief.

Wil je meer informatie over hoe je een ticket kan bemachtigen klik dan hier www.dichtersbal.nl. Wilt je meer informatie over het dichtersbal dan kun je hier een e-mail sturen.

Meer inspiratie