Image by mohamed Hassan from Pixabay

Dit is de nieuwe zakelijk directeur van Introdans

Introdans heeft een nieuwe zakelijk directeur! Wie dat precies is? De Raad van toezicht van Introdans heeft Marieke van ’t Hoff benoemd. Vanaf 1 November 2020 zal de directie worden bestuurd door Marieke, artistiek directeur Roel van Voorintholt en algemeen directeur Ton Wiggers.


Voorbereiding op de toekomst

Voorzitter Fred de Graaf vertelt: ‘‘We ronden hiermee een traject af waarin we Introdans stevig op de toekomst voorbereiden. De Raad voor Cultuur oordeelde uiterst positief over onze plannen en de minister bekrachtigde dit met een definitieve toekenning van de rijkssubsidie. Maar ondanks dat blijft het een uitdagende taak om onze missie goed en verantwoord uit te blijven voeren. Niet alleen een artistiek inspirerende ontwikkeling telt, er wordt veel van ons gevraagd op het gebied van bedrijfsvoering, cultural governance en fair practice. We kijken ernaar uit om hierin met Marieke samen te werken.’’

Wie is Marieke van t Hoff?

Marieke van ’t Hoff heeft werkervaring in zowel de culturele als commerciële sector. Na haar opleiding tot dansdocent en na de studie kunst- en mediamanagement vervulde zij staffuncties bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en bij Het Nationale Ballet. Daarna werkt ze als kwaliteitsmanager bij Benthem Crouwel Architects en de laatste vijf jaar als zakelijke leider bij NEXT-architects.

Marieke over haar aanstelling bij Introdans: ‘‘Introdans gelooft in de universele taal van dans en loopt voorop met zijn inclusieve visie. Die menselijkheid in combinatie met het verder bouwen aan een goed bedrijf zie ik als een geweldige uitdaging.’’


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews. 


Introdans beweegt je

Sinds 1971 is de hoofdzaak van het beleid van Introdans niet verandert: Introdans wil een breed publiek confronteren met werk van zowel jonge en aankomende choreografen. Het gezelschap doet dat met het produceren van theatervoorstelling én educatieve activiteiten die een afspiegeling zijn van de moderne danskunst.

Meer inspiratie