Disney magie Disneyplus pointe

Disney+ maakt een dansdocumentaire

Disney is wel bekend met dans en muziek in zijn producties, zo zit in bijna elke Disney film wel een muzikale hit. Is het niet een prinses die een liedje zingt, dan is het wel een schurk, maar nu neemt Disney een totaal andere route. Zo zal er op het nieuwe platform een exclusieve dansdocumentaire te zien komen.

Disney+ is een platform waar alleen Disney-films en -series op komen te staan. Het bedrijf is druk bezig met nieuwe content maken voor het platform, zo komt er 12 november een Star Wars-serie uit en krijgt Lady en de Vagebond een real-life remake. Daarnaast is de studio ook bezig met het maken van een documentaire. Zo komt er een documenteren over de New York School, waar ze een jaar lang meelopen met de leerlingen. Ze laten trainingen zien en de audities voor de jaarlijkse voorstelling van De Notenkraker van het New York City Ballet. De documentaire wordt als serie met zes afleveringen gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie op het platform gaat verschijnen. We weten wel dat het ‘Pointe’ gaat heten. 

Disney+ in Nederland 

Disney+ lanceerde 12 september in Nederland. Wij kregen als enige land een gratis proeftijd voordat het platform officieel op 12 november lanceert. Nederland is samen met de Verenigde Staten en Canada tot nu toe nog de enige landen die toegang krijgen tot Disney plus. Alleen de Verenigde Staten en Canada moeten nog wachten tot 12 november.

Bronnen: variety.com, whatsondisneyplus.com 

Meer inspiratie