Netflix serie Tiny Pretty Things

Netflix maakt dansserie gebaseerd op boek Tiny Pretty Things

Netflix heeft aangekondigd bezig te zijn met een serie gebaseerd op het populaire boek Tiny Pretty Things. Het verhaal focust zich op het leven van jongvolwassenen in een Amerikaanse dansacademie. De serie zal in 2020 op Netflix verschijnen. 

Het boek

Het boek Tiny Pretty Things uit 2015 werd geschreven door Sona Charaipotra en Dhonielle Clayton. Het verhaal speelt zich af op de elite balletacademie Archer School of Ballet, een academie die ook nog eens nauwe connecties heeft met het befaamde dansgezelschap City Works Ballet. Dansers vanuit verschillende achtergronden hebben huis en haard achter gelaten om aan de befaamde dansacademie te studeren, waar ze met elkaar concurreren om het te maken in de wereld van dans. Het verhaal focust zich voornamelijk op drie van de danseressen van de school: Bette, June en Gigi.

De Netflix-serie

Neflix heeft tien afleveringen van de serie Tiny Pretty Things besteld, gebasseerd op het gelijknamige boek. De Netflix-serie wordt geschreven door Michael MacLennan, die onder andere ook schreef voor de serie Bomb Girls. De cast is inmiddels ook bekend. De rol van Bette wordt vertolkt door Casimere Jollette en June zal worden gespeeld door Daniela Norman. Over de vertolking van het personage Gigi lijkt nog niets bekend te zijn. Andere rollen zijn al wel gecast, zo neemt de Actrice Lauren Holly de rol van Monique, de directeur van de dansacademie, op zich.

Bronnen: