1 miljard eenmiljard views YouTube Saskia's dansschool

Deze Nederlands dansschool scoort 1 miljard YouTube-views

Filmpjes van danschoreografieën zijn populair op het internet. Maar ook uit Nederland? Saskia’s Dansschool in Harmelen en Woerden laat zien dat het kan. Met maar liefst een miljard views is dit Nederlandse kanaal populairder dan ooit. 

Oprichter Saskia van Dijk zegt tegen Editie NL “dat er maar weinig kanalen zijn in Nederland die dat kunnen zeggen. We zijn er ontzettend blij mee.”

Dansliefhebbers uit alle uithoeken van de wereld

De dansfilmpjes worden van over de hele wereld bekeken door jong en oud. Van dijk zegt: “Onze fans wonen in alle uithoeken van de wereld. We krijgen vaak filmpjes teruggestuurd van buitenlandse mensen die onze dansjes nadoen. Ook hele schoolgroepen dansen mee. Dat is erg leuk.”

Saskia’s tactiek voor populaire dansfilmpjes

Maar hoe kan dat? Drie jaar geleden zette Van Dijk haar eerste choreografie op YouTube. Deze was zo goed dat hij meteen aansloeg. Al snel kreeg Van Dijk 2000 views en niet lang daarna werden dat er 30.000. Van Dijk zegt dat ze in de eerste tien minuten vaak tienduizenden views heeft.

Van Dijk zegt dat ze haar grote succes te danken heeft aan dat ze simpelere choreografieën uploadt. Van Dijk zegt daarover dat mensen het gevoel hebben dat ze het zelf ook kunnen dansen. Op veel andere kanalen staan hele moeilijke choreografieën, daar kun je zelf niks mee. “Van Dijk laat ook veel dansjes voor kinderen zien. Ze zegt dat daar niet veel van is, maar wel veel vraag naar bestaat.

De een miljard views geeft Saskia een absolute boost om verder te gaan. Haar inspiratie is nog lang niet op en ze is nog lang niet van plan om te stoppen.

Meer inspiratie