Alice in WinterWonderland © Studio Oostrum

DeDDDD's Alice in WinterWonderland is best bezocht

Alice in WinterWonderland is de succesvolste kerstproductie van De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD). Na tien jaar ontwikkelde het dansgezelschap samen met componist Carl Davis een nieuw kerstballet. In 4 dagen tijd kwamen 5800 toeschouwers naar de 6 uitverkochte dansvoorstellingen. Alice in WinterWonderland is daardoor de best bezochte voorstelling van het Zuiderstrandtheater van 2016. 

Vier dagen dwarrelde er twintig kilo nepsneeuw per dag naar beneden in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Per dansvoorstelling bewonderden bijna duizend bezoekers de dansers. Met honderd procent uitverkochte zalen, plus een uitverkochte generale repetitie, is Alice in WinterWonderland een groot succes voor DeDDDD.

Trots en blijdschap Alice in WinterWonderland

Thom Stuart, artistiek leider van DeDDDD, bedacht het ballet een jaar geleden. Toen Stuart was ingesneeuwd in zijn hotelkamer in Drenthe, kwam de inspiratie voor Alice in WinterWonderland. “Voor mij is Alice in WinterWonderland het artistieke hoogtepunt in mijn carrière, echt een oeuvre als choreograaf zijnde. Het was ontzettend veel werk om dit voor elkaar te krijgen, waarbij alles samenkomt. Het is echt een kick om te zien dat alles klopt en fantastisch om te zien dat er bijna duizend man in de zaal zitten te genieten en te klappen. Ik ben nog nooit zo trost geweest, ” aldus Stuart.

De dansvoorstelling Alice in WinterWonderland is het bekende sprookje in de wereld van de graficus M.C. Escher, bekend door zijn tekeningen van eeuwig doorlopende ruimtes. De originele muziek van componist Peter Tsjaikovski wordt gespeeld door het Residentie Orkest, onder leiding van dirigent Carl Davis. Tijdens de kerstproducties van DeDDDD dansen amateur- en professionele dansers van alle leeftijden mee.

Nieuw kerstballet in 2019

DeDDDD heeft na het succes van Alice in WinterWonderland de smaak te pakken. Het dansgezelschap heeft voor de komende drie jaar al plannen voor nieuwe kerstballetten klaarstaan. DeDDDD maakt bekend dat in 2017 De Notenkraker na vier jaar weer te zien is. Vervolgens zal het dansgezelschap in 2018 Alice in WinterWonderland in reprise brengen.

Voor 2019 gaan de ideeën de ronde voor een nieuwe samenwerking tussen Davis en DeDDDD. Davis genoot van de muzikale samenwerking en de productie van een nieuw ballet. “let’s make a new one,” stelde de componist voor. Zoals het ernaar uitziet zal dat in 2019 ook gebeuren. Davis en DeDDDD hopen dat jaar een balletversie van Christmas Carol op de planken brengen. 

Meer inspiratie