prijzen award winnen trofee

De nominaties voor de World Choreography Awards zijn bekend

Voor de achtste editie van de World Choreography Awards zijn er genomineerden uitgekozen voor acht categorieën. Op 11 november is de jaarlijkse uitreiking van de awards in Los Angeles.

De prijzen

Dit is de achtste keer dat de prijzen worden uitgereikt. De prijzen heten de "Choreo". Choreografen en producenten kunnen de dansen insturen naar de jury. De jury, bestaande uit (ex-)dansers, choreografen en dansliefhebbers, nomineert de producties en choreografen en kiest daar een winnaar uit. De avond staat in het teken om creativiteit en innovatie te eren door perfectie in de kunst van media choreografie te erkennen. Tijdens de avond zijn er celebrities, beroemde dansers en choreografen en dansliefhebbers aanwezig.

De categorieën

Er worden in acht categorieën prijzen verdeeld. Alle categorieën zijn gericht op choreografieën in de media. Zo is er een prijs voor televisieshows, films, reclamespotjes, muziekvideo’s, reality- en awardshows en zijn er twee categorieën voor online producties.

De genomineerden

In de acht categorieën zijn er zes choreografen of titels per categorie genomineerd. Zo zijn Rob Marschall, John Deluca, Joey Pizzi en Tara Nicole Hughes genomineerd voor hun werk voor Mary Poppins Returns. Dat is in de categorie “Motion Picture” (film). Ook Tony-winnaar Justin Peck is in dezelfde categorie genomineerd voor zijn werk voor Red Sparrow.

Ook televisie staat in de spotlights. In deze categorie wordt er gekeken naar speciale afleveringen in series waar veel dans in voorkomt. Choreografe Kathryn Burns van Crazy Ex-Girlfriend krijgt een nominatie. 

De (Amerikaanse) tv-programma’s als So You Think You Can Dance, Stricly Come Dancing en World of Dance dingen mee ook mee naar een award. Voor de volledige nominatielijst ga je naar deze website.

Nederland

Er zijn geen Nederlandse choreografen of programma's genomineerd. Na de live show worden er op Facebook video's geplaatst van de registratie van de avond.

 

Meer inspiratie