Jean-Christophe Maillot

Choreograaf Jean-Christophe Maillot wint Life Time Achievement Award

Choreograaf en artistiek directeur van Les Ballets de Monte-Carlo, Jean-Christophe Maillot, neemt tijdens het Prix de Lausanne festival (28 januari tot 4 februari) één van de meest prestigieuze prijzen binnen de klassieke balletwereld in ontvangst: de Life Time Achievement Award. Maillot ontvangt deze prijs wegens zijn omvangrijke carrière en verdiensten aan de dans.

Jean-Chirstophe Maillot omarmt diversiteit en traditie van de dans

Maillot heeft ruim tachtig werken op zijn naam staan: van grote verhalende balletten tot kortere choreografieën. Een rijk oeuvre dat de diversiteit maar ook de traditie van de dans omarmt. Maillot weigert zich te beperken tot één stijl. Zijn choreografieën zijn daarom een dialoog waarin traditioneel pointe werk en avant garde met elkaar interageren. Wereldwijd voeren de belangrijkste gezelschappen zijn balletten op. De Prix de Lausanne erkent zijn belangrijke invloed in de danswereld met de Life Time Achievement Award.
 

Vlaamse première van Faust

Ballet Vlaanderen voerde op 20 januari Maillot’s prijswinnende ballet ‘Faust’ op. Met deze avondvullende voorstelling uit 2008 brengt Maillot een eerbetoon aan Maurice Béjart, de in 2007 overleden danser, choreograaf en artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne in Zwitserland. Dit ballet werd destijds het visitekaartje van Les Ballets de Monte-Carlo. Nu is deze moderne en vernieuwende klassieker voor het eerst uitgevoerd worden door een ander gezelschap dan het Monegaskische huis.

Naast Ballet Vlaanderen wil ook Dans Magazine Jean-Christophe Maillot van harte feliciteren met zijn Prix de Lausanne Life Time Achievement Award.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: