Evan Neeltje

De Henny Jurriëns Studio verwelkomt nieuwe artistiek directeur Evan Schwarz en zakelijk leider Neeltje Holland

Na 28 jaar toewijding verlaten oprichters Gary Feingold en Ineke Drabbe hun posities als artistiek en zakelijk leiders. De Henny Jurriëns Studio is verheugd de benoeming van Evan Schwarz als de nieuwe Artistiek Directeur en Neeltje Holland als de nieuwe Zakelijk Leider bekend te maken.

Na 28 succesvolle jaren van toewijding aan het bouwen van een thuis voor freelance dansers in Amsterdam. Een goed geslaagde missie, want de Henny Jurriëns Studio is uitgegroeid tot Europa's meest toonaangevende trainingsinstituut voor freelance professionele dansers.

Evan Schwarz brengt passie en veel danservaring

Evan Schwarz, geboren in Los Angeles en opgeleid aan de The Juilliard School in New York, brengt als nieuwe artistiek directeur een schat aan passie en danservaring met zich mee. Hij was actief als danser bij verschillende gezelschappen, voornamelijk als freelancer, en geeft als docent in zowel ballet als hedendaagse dans les bij gerenommeerde gezelschappen, academies en professionele trainingsinstituten in heel Europa. Vanwege zijn ervaring en nauwe banden met de (inter)nationale dans community, heeft hij een uitstekend zicht op de vereisten en uitdagingen voor dansers in het dynamische danslandschap van vandaag.

Evan Schwarz is enthousiast over zijn nieuwe rol: "Ik voel me vereerd dat de verantwoordelijkheid om de artistieke richting van de Henny Jurriëns Studio vorm te gevenaan mij is toevertrouwd. De studio is een thuis voor zoveel dansprofessionals, waaronder ikzelf, en ik ben vastbesloten om die erfenis voort te zetten en tegelijkertijd een inclusieve en koesterende omgeving te creëren die dansers in staat stelt om te gedijen in hun carrière."

Neeltje Holland als zakelijk leider

Naast Evan's benoeming is de Henny Jurriëns Studio ook ontzettend blij om Neeltje Holland te verwelkomen als de nieuwe zakelijk leider. Neeltje's expertise en innovatieve benadering van culturele organisatieontwikkeling zullen een cruciale rol spelen bij de plannen om de studio naar nieuwe hoogtes te brengen. Haar sterke zakelijke leiderschap en strategische visie zullen de studio in staat stellen om het bereik te vergroten en de artistieke groei van onze dansgemeenschap verder te ondersteunen.

Over de benoeming van haar rol vertelt Neeltje: “Het is een eer om als zakelijk leider het werk van Gary Feingold en Ineke Drabbe voort te mogen zetten. De Henny Jurriëns Studio is een ontmoetingsplek voor (freelance) dansers en levert een belangrijke en noodzakelijk bijdrage in hun training en ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om met iedereen in de organisatie en het veld samen te gaan werken en verder te bouwen aan het dansnetwerk wat HJS is. Ik zie veel potentieel om de organisatie verder (door) te ontwikkelen en te bestendigen zodat de studio ook in de toekomst de plek blijft waar dansers zich zowel artistiek als professioneel kunnen ontplooien.”

Vanaf september start er een overgangsperiode van 4 maanden waarin zowel Evan als Neeltje in hun nieuwe functies beginnen onder leiding van algemeen directeur Gary Feingold, die eind 2023 vertrekt. Ineke Drabbe, hoofd programmering, vertrekt na de 28e Anniversary Intensive in oktober. We kijken uit naar een spannend nieuw hoofdstuk, onder leiding van Evan en Neeltje, met hun passie, toewijding, energieke daadkracht en hernieuwde visie, voor verdere groei van een bloeiende dansgemeenschap in Amsterdam en daarbuiten. We zijn ervan overtuigd dat het duo de reputatie van de studio als wereldwijde hub voor dansprofessionals zal verrijken.

Over Henny Jurriëns Studio

De Henny Jurriëns Studio is een internationaal toonaangevend trainingscentrum voor dansprofessionals ten dienste van de danscommunity. Waar freelance dansers kunnen trainen, hun vaardigheden kunnen onderhouden, hun professionaliteit verder kunnen versterken en waar zij kunnen netwerken. De studio biedt het gehele jaar een scala aan trainingsmogelijkheden, workshops en lessen onder begeleiding van ervaren docenten en choreografen uit de hele wereld.

Ga voor meer informatie over de Henny Jurriëns Studio en haar programma's naar de website.

Meer inspiratie