De Dutch Summer Dance Course viert jubileum

De Dutch Summer Dance Course viert jubileum

Ook deze zomer bieden De Dutch Don’t Dance Division en Ballet & Co voor de tiende keer de zomercursus De Dutch Summer Dance Course (DeDSDC) aan in Den Haag. Een jubileumjaar met als thema ‘Feest & Vrijheid’. Er zijn verschillende cursusprogramma’s voor dansers uit binnen- en buitenland: zo zijn niet alleen professionals en dansvakstudenten welkom, maar ook dansdocenten en amateurdansers variërend in de leeftijd van 2-3 jaar tot 65+ jaar.

De Dutch Summer Dance Course 2015

Tijdens DeDSDC wordt er gedanst onder het motto ‘Learn from the Past, step into the Future’. Dansers van de Full Course worden hier verrijkt met kennis van de veelzijdige Nederlandse choreografietraditie, met choreografieën van onder andere Hans van Manen en Jiří Kylián. Daarnaast staat er voor iedereen klassiek ballet, moderne dans, improvisatie en een nieuwe choreografie op het programma. Tevens wordt een randprogramma aangeboden aan alle dansers bestaande uit lezingen, een museumbezoek en een zomers diner op het strand.

Dans is voor iedereen!

Naast de cursussen voor dansers, dansvakstudenten en amateurdansers zijn er ook cursussen voor kinderen, docenten en senioren. Zo ervaren bijvoorbeeld de kinderen hoe dans een verhaal kan vertellen of een gevoel kan weergeven naar aanleiding van een creatieve workshop. Bij de dansdocentencursus wordt aandacht gegeven aan het uitwisselen van kennis over didactiek, werkwijzen en ideeën van DeDSDC.

De nadruk van DeDSDC ligt op het proces van de complete cursus, de dansers krijgen alle vrijheid om te zichzelf te ontwikkelen en om te experimenteren zonder druk. Dit alles wordt begeleid door professionele en passievolle docenten.

Job Sanders Scholarship

Voor sommige talentvolle dansvakstudenten is het moeilijk om het volledige cursusgeld te betalen. Daarom heeft De Dutch Don’t Dance Division de Job Sanders Scholarship in het leven geroepen, waarmee dansers financiële steun kunnen krijgen en/of hulp door bijvoorbeeld een gratis logeeradres. Het budget is beperkt, maar talentvolle dansers met veel motivatie en onvoldoende financiële middelen kunnen altijd een aanvraag doen.

Meer informatie en inschrijven kan via de Dutch Don't Dance Division.

Meer inspiratie