De Dutch Don’t Dance Division opent Royal Christmas Fair

In het laatste weekend voor kerst krijgt Den Haag haar eigen kerstmarkt. De route langs de Hofvijver wordt met de Royal Christmas Fair omgetoverd tot een traditionele kerstmarkt met een vijftigtal kerststandjes van allerlei aard. Deze kerstmarkt zal op woensdag 17 december geopend worden door het Haagse dansensemble De Dutch Don’t Dance Division.

Royal Christmas Fair

De Royal Christmas Fair is de typische knusse, gezellige kerstmarkt, waarvoor men normaal vaak afreist naar België of Duitsland, maar nu gewoon in Den Haag. Speciale kerstverlichting maakt het evenement tot een echt lichtjesfeest. De kerstsfeer overheerst op deze markt: niet alleen de lichtjes maar ook de glühwein, kerstwaar, kerstliederen en natuurlijk lekker eten dragen bij aan het feestgevoel.

Samenwerking

De samenwerking tussen de Royal Christmas Fair en De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) is dan ook geen toeval. Met kerst presenteert DeDDDD namelijk de splinternieuwe Christmas Spectacular: ‘Dancing in a Winter Wonderland’ in het Lucent Danstheater. Met de wereldpremière van deze voorstelling geven Thom Stuart en Rinus Sprong alle ruimte aan hun artistieke vermogen en presenteren wederom een sprankelende kerstproductie die een groot publiek aanspreekt. De dansers van DeDDDD dansen hier in verschillende scènes die winterse vertellingen en onze kersttradities weergeven, waar het feestgevoel de kroon spant.

Tipje van de sluier

Op woensdag 17 december zullen de dansers van DeDDDD om half zes al een klein tipje van de sluier oplichten van deze voorstelling. Op de kerstmarkt zal DeDDDD openen met een defilé, waarna verschillende dansers een solo zullen dansen. Aan spectaculaire outfits is hier geen gebrek: zo danst Spikey Lee Claessens zijn solo als ware sneeuwman. Iedereen is uitgenodigd om mogelijk onder het genot van een kopje warme chocolademelk samen de kerstsfeer te komen proeven!

Wanneer 17 december 2014
Tijd 17:30
Waar Lange Vijverberg, Den Haag
Toegang Gratis
Meer informatie De Dutch Don’t Dance Division 
Meer informatie Royal Christmas Fair 

Over De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD)

DeDDDD staat bekend om haar veelzijdige aanbod van dans en dansers uit allerlei disciplines en leeftijdscategorieën. Het Haagse gezelschap brengt visueel spektakel op allerlei locaties waarbij artistieke kwaliteit en gevoel voor humor hoog in het vaandel staan. Artistiek leiders Thom Stuart en Rinus Sprong zijn bij het grote publiek bekend van hun optreden in ‘The Ultimate Dance Battle’ waar ze beide de finale bereikten en van de choreografie die zij maakten voor de wereldtournee van Armin van Buuren: ‘Armin Only Intense’.