battle utrecht

De 9de editie van de Beat The Enemy Dance Battle komt eraan!

Op 28 januari 2023 is het zover, dan gaat de negende editie van Beat the Enemy van start. Maar liefst 16 dans duo’s gaan in Het Wilde Westen (Utrecht) battlen om de grote titel Beat the Enemy winnaar 2023. DJ Passive staat achter de draaitafel om de dansers te serveren met swingende beats, van classic funk tot de nieuwste elektro nummers. Deze Beat the Enemy editie wordt georganiseerd door de tweedejaars studenten van Dé Dansopleiding van het Creative College Utrecht.

Nieuw concept

Dee tweedejaars studenten presenteren dit jaar een compleet nieuw concept, waarbij de break scene samensmelt met de stand-up dans scene. De dansers starten individueel bij de voorrondes. Diegenen die zich bewezen hebben aan de jury gaan door naar de volgende rondes waarbij zij willekeurig worden gekoppeld aan een danser van een andere stijl om gezamenlijk verder te strijden voor de titel. De organisatie van dit event is onderdeel van het curriculum van de studenten van Dé Dansopleiding. Stichting Free-DOM, dé stichting die zich inzet voor de dans scene in Utrecht, is de opdrachtgever van de studenten.

Freestyle battle

Op 28 januari 2023 ontmoeten twee dans scenes elkaar in Het Wilde Westen in Utrecht. Te zien zijn dansers uit de stand-up én de breaking scene. Wat deze battle ook bijzonder maakt: naast hip-hop en breaking zijn dansers uit alle dansstijlen welkom, zoals bijvoorbeeld house, funk, contemporary en popping. De 16 dans duo’s gaan de strijd aan om de titel Beat the Enemy winnaar 2023. Elk duo krijgt twee minuten om zichzelf aan de jury te bewijzen dat zij waardig genoeg zijn om door te gaan naar de volgende ronde. De battles worden in de vorm van freestyle gehouden, dat betekent dat de dans ter plekke ontstaat, vanuit het moment en de ontmoeting met ‘de ander’, zonder enige choreografische voorbereiding.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Sinds november 2022 hebben de studenten hard gewerkt om Beat the Enemy 2023 te organiseren. Sommige studenten hebben al ervaring met het organiseren van evenementen, maar om alle studenten goed voor te bereiden op het werkveld krijgen zij in de aanloop naar Beat the Enemy een studiereeks ‘Projectleiding’. Zo leren zij alle aspecten van een succesvolle projectleiding en uitvoering kennen. Opdrachtgever Stichting Free-DOM, bekend o.a. door het jaarlijkse internationale dans event Freedom City, ondersteunt de studenten in alle praktische aspecten van de projectrealisatie. ´´Ik vind het heel waardevol  om met deze groep samen te werken. Ieder brengt iets anders mee wat het project goed doet. We kennen elkaar goed en hebben al een paar keer samengewerkt, waardoor we elkaars werkwijze al hebben mogen leren kennen. We kunnen goed sparren en hebben er een heel mooi project van gemaakt. We verheugen ons erop om het op 28 januari tot leven te zien komen´´ deelt Demie Koeleman, een van de twee projectleiders.

 

 

Klik hier voor meer informatie over de dansopleiding

Klik hier voor de site van stichting Free-DOM

Meer inspiratie