Foto: Pexels

Dansscholen en corona: wat mag er wel?

Het afgelopen jaar was voor veel dansscholen en -ondernemers een lastige periode. Na een tijd van openen en sluiten en vervolgens weer openen, hebben we nu een periode van bijna een half jaar achter de rug zonder lessen in de dansstudio. Daar lijkt nu ein-de-lijk verandering in te komen.

Dansscholen mogen open onder voorbehoud

Vanaf 19 mei mochten sportscholen weer open. Vorig jaar betekende dat toen ook dat binnen sporten ook weer was toegestaan, maar bij groeplessen was dat toch anders. Dansscholen mochten namelijk open, maar moesten wel met een aantal dingen rekening houden. Zo mochten er binnen maar maximaal twee leerlingen een les krijgen, maar waren er buiten wel dertig mensen toegestaan. 

Wat zijn verdere plannen?

Hoewel de overheid eerder versoepelingen aankondigde voor 9 juni, 30 juni en 21 juli, is er toch alweer meer mogelijk vanaf 5 juni. De groepslessen mogen binnen weer doorgaan. Goed nieuws! Want dat betekent dat de dansscholen weer open mogen! Naast buitenlessen zijn nu ook weer binnen lessen toegestaan. Natuurlijk wel op 1,5 meter afstand. 

Voor meer informatie over de maatregelen rondom corona ga naar de website van Rijksoverheid.

 


Heb jij een passie voor dans? Lees dan Dans Magazine! Neem een abonnement. 

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief voor het laatste dansnieuws, spannende reportages en de mooiste interviews.


 

Meer inspiratie