DansClick 20 jarig jubileum Antonin Comestaz Fernando Troya Korzo BNG Bank dansprijs

DansClick viert 20-jarig jubileum

Tijdens de 20e jubileumeditie van DansClick maakt het publiek op ludieke wijze kennis met de nieuwste generatie talentvolle dansmakers. Van woensdag 7 november t/m dinsdag 18 december tonen de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018, Antonin Comestaz, Fernando Troya en Kim-Jomi Fischer & Marta Alstadsæter, hun werk in de Nederlandse theaters.

Springplank naar de top

Tientallen jonge, talentvolle choreografen gingen hen voor. Voor velen van hen was Dansclick een springplank naar de top! Van Ann van den Broek tot Club Guy & Roni, Jens van Daele, David Middendorp, Amos Ben-Tal en Jasper van Luijk: allemaal presenteerden zij hun werk in DansClick.

Door de jaren heen is de succesformule van DansClick nooit veranderd: de choreografen stellen zich voor in videoportretten. Na afloop van de voorstelling wordt het publiek, onder het genot van een drankje, uitgenodigd op het podium om na te praten met de choreografen en dansers. De Après Danse. DansClick is een ware ervaring voor zowel het publiek als de makers!

De choreografen

Antonin Comestaz 

Antonin Comestaz is afgestudeerd aan de Paris Opera Ballet School in 1999. Daarna danste hij bij de Paris Opera Ballet, The Hamburg Ballet, Tanz Theater München, Ballet Mainz en Scapino Ballet Rotterdam. Sinds 2013 focust Antonin zich op de ontwikkeling van zijn eigen werk als freelance choreograaf, met als doorbraak zijn cross-genre stuk Out of the greybij Korzo. Antonins werk openbaart zich vaak in absurde en duister komische uitingen van het alledaagse leven en de mens. Hij ontving voor zijn speelse, eigenzinnige en zeer betrokken choreografische stijl al verschillende awards en nominaties. Zijn werk wordt regelmatig getoond op verschillende internationale festivals.

Fernando Troya

Fernando Troya danste o.a. bij Nederlands Dans Theater, StaatsTheater Wiesbaden en StaatsTheater Nuremberg. Tegenwoordig richt hij zich vanuit Amsterdam op zijn carrière als choreograaf. Hij heeft werk gemaakt voor o.a. Ballet Finland en het Budapest Dance Theatre. Beide werden enthousiast ontvangen. Gedurende zijn carrière won Fernando diverse prijzen, zoals het Warschau Zawirowania Choreography Competitie, het Solo-Tanz-Theatre Festival in Stuttgart en festival 10 Sentidos in Valencia

Kim-Jomi Fischer en Martha Alstadsæter 

Kim-Jomi Fischer (1985) en Marta Alstadsæter (1990) ontmoetten elkaar in 2015. Hun verschillende achtergrond – één een hedendaagse danser, één een circus-artiest – vormde de aanleiding voor een bloeiende samenwerking. Sinds hun ontmoeting ontwikkelen ze hun eigen bewegingstaal door te duiken in de verschillende mogelijkheden en kwaliteiten die hun samenspel teweegbrengt. Ze creëren werk dat verder gaat dan de kaders van hun disciplines waarbij de onderlinge communicatie het vertrekpunt vormt.

BNG Bank Dansprijs 

Het BNG Cultuurfonds en Korzo producties hebben in 2014 jaar de handen ineengeslagen om bijzonder getalenteerde makers met (inter)nationale potentie te ondersteunen op weg naar de volgende fase in hun carrière. Nu de Nederlandse productiehuizen waar jonge makers aan de slag kunnen het moeilijk hebben, willen Korzo en het BNG Cultuurfonds zorgdragen voor de continuïteit in de ontwikkeling van excellente jonge makers.

Klik hier voor meer informatie.

Meer inspiratie