Dans en opera ontmoeten elkaar in Distinguished Dreams #2

Charlotte Schultz beschrijft Distinguished Dreams #2 van De Nederlandse Dansdagen. Dit artikel verschijnt in het augustusnummer van Dans Magazine, wij geven je alvast een voorproefje.

'Ik vind het heerlijk om voor een klein publiek te staan. Dan heb je letterlijk contact. Maar het is ook best confronterend omdat ze direct voor je snufferd zitten.' Drie uitmuntende jonge operazangers en drie opkomende topchoreografen staan in oktober tijdens de Nederlandse Dansdagen in een tijdelijke pop-up store in Maastricht tussen het winkelende publiek. Een nieuwe ervaring voor iedereen.

Dans en opera in Distinguished Dreams #2

Uitdaging, vernieuwing, ontwikkeling, dat is wat de Nederlandse Dansdagen en Fashionclash vorig jaar bewerkstelligden met de eerste spannende editie van Distinguished Dreams. Dit jaar is het project terug, maar ditmaal geen dans en mode, maar dans en opera. Samen met  Opera Zuid  selecteerden de Nederlandse Dansdagen  zes toptalenten. Ze vroegen de klassiek geschoolde zanger Sam Eggenhuizen en collega’s Anna Emelianova en Veerle Sanders om zich te begeven op onbekend terrein. Voor de hedendaagse choreografen Amos Ben-Tal, Kalpana Raghuraman en Dario Tortorelli is de grootste uitdaging weggelegd. Zij ontdekken de komende maanden of het hen lukt de twee kunstdisciplines samen te brengen in elk twee korte stukken. De een stapt hier compleet blanco in. De ander heeft meer ervaring met muziek componeren, maar gewerkt met operazangers hebben ze allemaal nog niet.

Danspareltjes van de Nederlandse Dansdagen

Distinguished Dreams #2 is te zien op zaterdag 3 en zondag 4 oktober tijdens festival de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Voor twee euro vijftig koop je  ter plekke een gekleurd muntje waarmee je twee van de zes korte stukken kunt zien. Als je na afloop nieuwsgierig bent geworden naar de andere stukken, dan koop je er gewoon een muntje bij. En voor zes euro zie je ze allemaal. Een leuk moment om spontaan dans te zien. Je valt er in ieder geval geen buil aan. En als het weer zo een succes is als vorig jaar heb je toch maar mooi een aantal eigenzinnige pareltjes meegepakt.

Verder lezen? Word dan vóór dinsdag 4 augustus 15:00 uur abonnee en ontvang het augustusnummer van Dans Magazine thuis! Profiteer nu van onze introductieaanbieding:
1 jaar Dans Magazine voor slechts € 27,50 (i.p.v. € 33,95) én 2 cadeaus!