Ovo

Cirque du Soleil van 7 t/m 17 september in Nederland: er zijn nog kaartjes!

Na het spectaculaire Crystal van vorig jaar, keert Cirque du Soleil dit jaar terug met de kleurrijke show OVO. Deze hoogstaande productie zal niet alleen in Rotterdam, maar ook in de Ziggo Dome in Amsterdam te bewonderen zijn. 

Kleurrijk Spektakel OVO werpt een kleurrijk licht op het insectenrijk. Van indrukwekkende krekels die op trampolines springen tot een betoverende spin die zich in haar web kronkelt, en adembenemende acrobatiek die de grenzen van het menselijk lichaam opnieuw definieert: Cirque du Soleil levert opnieuw topamusement! OVO laat de pracht van biodiversiteit zien in al zijn contrasten en levendigheid. Met een internationale cast en crew van 100 mensen uit 25 verschillende landen, waaronder 52 getalenteerde artiesten, zal OVO ("ei" in het Portugees) dit jaar voor het eerst in Nederland te bewonderen zijn. Sinds de première in Montreal in 2009 heeft 'OVO' al meer dan 7 miljoen mensen in 155 steden en 26 landen in vervoering gebracht.

Shows in Amsterdam en Rotterdam

OVO zal te zien zijn in de Ziggo Dome in Amsterdam van 7 tot en met 10 september, en in Rotterdam Ahoy van 14 tot en met 17 september. Tickets zijn verkrijgbaar via ticketmaster.nl, inclusief groepskortingen en speciale kortingen voor kinderen onder de 14 jaar.


Leuke feitjes

OVO is de 25e liveproductie van Cirque du Soleil ter ere van hun 25-jarig jubileum.
OVO ging in première in Montreal in april 2009 en heeft meer dan 30 steden in 6 verschillende landen bezocht als een 'Big Top'-show voordat het in 2016 werd omgevormd tot een arena-show.
• In mei 2023 vierde OVO zijn 3500e voorstelling in Zweden.
• De cast en crew van OVO bestaan uit 100 getalenteerde individuen met 25 verschillende nationaliteiten, waaronder 52 podiumartiesten.
• Opmerkelijk is dat OVO geen gesproken tekst bevat, alleen een unieke 'kevertaal', waardoor de show voor iedereen toegankelijk is. De officiële taal tijdens de tournee is Engels, maar er worden dagelijks verschillende talen gesproken, waaronder Frans, Spaans, Russisch en Portugees.


Over Cirque du Soleil

Cirque du Soleil heeft de traditionele perceptie van het circus getransformeerd en is uitgegroeid tot een wereldwijde sensatie. Deze Canadese organisatie, gevestigd in Montreal, is wereldleider in live-entertainment en heeft meeslepende, iconische producties opgevoerd op zes continenten. Cirque du Soleil verbindt zich met het publiek door zijn oprechte, menselijke en inclusieve benadering. Het bedrijf heeft het voorrecht om samen te werken met artiesten uit 64 landen, die hun creativiteit tot leven brengen op podia over de hele wereld. Hun missie is een positieve impact te hebben op mensen, gemeenschappen en de planeet, en dat doen ze met hun belangrijkste instrumenten: creativiteit en kunst. In de loop der jaren hebben meer dan 220 miljoen mensen over de hele wereld Cirque du Soleil bezocht in meer dan 70 verschillende landen.

Ga voor kaartjes naar de website.

Meer inspiratie