Choreograaf Guilherme Miotto genomineerd voor stimuleringsprijs

De ster van de Braziliaans-Nederlandse choreograaf Guilherme Miotto is rijzende. In 2015 won hij de André Gingras Award voor makers die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen. Daarnaast werd de solo Rise Up, speciaal gemaakt voor meervoudig wereldkampioen breakdance Menno van Gorp, genomineerd voor de Zwaan ‘meest indrukwekkende dansprestatie’. Dit jaar is hij genomineerd voor de stimuleringsprijs van de Cultuurprijzen Breda.

De stimuleringsprijs van drieduizend euro is bedoeld voor in het oog springend talent dat nog niet te zeer tot de gevestigde orde behoort. Naast de genomineerden bepaalt de jury ook de winnaar in deze categorie. Miotto is genomineerd vanwege zijn eigen signatuur die hij geïntroduceerd heeft in de Nederlandse dans. Eerst als danser, later als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen. Miotto werkt vanuit de veronderstelling dat onze ervaringen fysiek worden opgeslagen en vervolgens bepalend zijn voor onze manier van bewegen. Miotto’s werk is theatraal, intens en ongeremd, maar komt tegelijkertijd voort uit bedachtzaamheid en reflectie. Andere genomineerden voor de stimuleringsprijs zijn fotografe Anne Geene en illustrator Rick Hedof Berkelmans.

Cultuurprijzen Breda

De Cultuurprijzen Breda worden mogelijk gemaakt door BoArte, Rabobank en gemeente Breda. Naast de stimuleringsprijs betreft het ook een publieksprijs. De genomineerden voor beide prijzen zijn geselecteerd door een onafhankelijke jury, bestaande uit Arend Hardorff, Annemie Jans, Ben de Vugt en Pieter Colijn als voorzitter.  De jury bepaald de winnaar van de stimuleringsprijs. De winnaar van de publieksprijs zal middels een openbare stemming op Facebookpagina ‘Cultuurprijzen Breda’ worden gekozen.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de Cultuurnacht op 22 januari, om 23.30 uur in de foyer van het Chassé Theater.
 

Meer inspiratie