Guilherme Miotto ontvangt André Gingras Award 2015

Guilherme Miotto ontvangt André Gingras Award 2015

De André Gingras Award 2015 is dit jaar toegekend aan de choreograaf Guilherme Miotto tijdens het CaDance Festival in het Theater aan het Spui. De André Gingras Award wordt toegekend aan choreografen die artistiek risicovol en inventief buiten de gebaande paden durven te bewegen. Met de award hoopt Stichting Gingras tevens een signaal af te geven aan dansmakers om opmerkelijk werk te maken.

Winnaar Guilherme Miotto

De jury over Guilherme: “De winnaar van de André Gingras Award 2015 is hardcore te noemen. Vanuit zijn radicale integriteit maakt hij voorstellingen met een zeer eigen, tegendraadse vorm. Als onontkoombare poëzie, rauw en delicaat tegelijkertijd. Zijn werk ademt de complexiteit van deze tijd, met zijn performers die voortgestuwd lijken te worden door hun omgeving, hun lichamen zoekend naar balans. Hij brengt zijn dansers tot verassende prestaties, door ze te voeden en uit te dagen, daarbij vertrouwend op zijn eigen kennis en intuïtie. Hij maakt het zichzelf, zijn dansers en ons, het publiek, niet gemakkelijk. Maar zijn werk is puur, en raakt. Het is oprecht en uniek.”

André Gingras Award

De prijs is vernoemd naar en geïnspireerd door de eigenzinnige choreograaf André Gingras (1966-2013), die bekend stond om zijn innovatieve gebruik van verschillende danstalen. De prijs bestaat uit een vrij te besteden geldbedrag van €3000,- en een sculptuur, speciaal gemaakt door decorontwerper Ascon de Nijs.