Zwanen dansen Het Zwanenmeer van Tchaikovsky

Bijzondere ballet-avonden in regio Amsterdam

Het succesvolle ‘a night @ the opera’ krijgt komend weekend, 23 en 24 maart, in Oostzaan een dansant vervolg: ‘a night @ the ballet’. In de tijdelijk tot theater omgebouwde showroom van PUUR audio, video & domotica worden Het Zwanenmeer van Tchaikovsky en Jirí Kylián’s Black & White vertoond op een groot projectiescherm met daarbij surround geluid van het Zwitserse high-end audiomerk Goldmund, dat sinds kort weer in Nederland beschikbaar is. “Dichter bij de live-ervaring kun je niet komen” aldus de organisator.

Bijzonder balletweekend

“Het idee voor dit bijzondere balletweekend is ontstaan na het succes van de opera avonden afgelopen week”, aldus Robert Brijde, die samen met Daan Vreeswijk het bedrijf PUUR audio, video & domotica runt in Oostzaan in de regio Amsterdam. Hij vervolgt: “We kregen zulke mooie reacties op de opera’s dat we zochten naar een andere podiumkunst die we op deze manier konden tonen, en kwamen uit bij ballet. Wij willen échte liefhebbers van kwaliteitspodiumkunsten de gelegenheid bieden om eens op een heel andere manier de dans te beleven, uiteraard afgespeeld via de mooiste en beste video- en audioapparatuur die er is. Je hoort iedere ademhaling en ziet elk druppeltje zweet. Dichter bij de live-ervaring kun je niet komen”.

Ballet kan niet zonder goed geluid

De eigenaren van PUUR hebben eind 2017 het Zwitserse high-end audiomerk Goldmund, waarvan een luidsprekersysteem ooit als kunstobject in het MOMA in New York stond, weer naar de Benelux gehaald als exclusieve dealer. Tijdens de ‘a night @ the ballet’ avonden zal gebruik gemaakt worden van het surroundsysteem van dit merk.

Daan Vreeswijk: “Wij streven altijd naar perfectie. Techniek mag de beleving nooit in de weg zitten. Door op de juiste wijze diverse technische elementen, zoals surround geluid van Goldmund Mimesis 16.5, projectie met de nieuwste Barco Medea laser projector en een projectiedoek van Stewart Filmscreen, te combineren, kunnen wij liefhebbers dans en ballet laten beleven zoals het bedoeld is. Dit is ook mijn eigen drijfveer. Ik wil mensen kunnen laten genieten en raken met de kracht van beeld en muziek.”

Het ‘nieuwe balletpodium’ van Amsterdam

De PUUR showroom, gevestigd in hetzelfde pand als designer Piet Boon, is voor de ballet-avonden omgetoverd tot theaterzaal, compleet met mooie theaterdoeken en een hapje en drankje voor de gasten. Per avond kunnen maximaal zes mensen plaatsnemen in het ‘nieuwe balletpodium’ van Amsterdam.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de speciaal ingerichte webpagina van PUUR audio, video & domotica. Hier is ook het volledige programma en aanvullende informatie te vinden over de ballet-avonden.

Geniet van een avond ballet met PUUR audio, video & domotica

Meer inspiratie